Menzás ételeket mentesítettem minden, számomra bele nem illőtől. Emlékszem, amikor beteg voltam mindig borsófőzeléket kértem fasírttal, és mindig meg is gyógyultam. No persze nem az ételtől, hanem a szeretettől, amivel készítette anyukám. A répafőzeléket pedig mindig is imádtam, akár a menzán, akár otthon. Szóval csudajó volt most újra megízlelni mindkettőt. Azt hiszem tartok is egy főzelék hetet.
Fasírt
Hozzávalók:
- 100 g Bake-Free Füstös magyaros fasírtkeverék
- 4 g Himalája só
- 120 g langyos víz
- kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat, majd hagyjuk állni 10 percig. Addig melegítsük elő az olajat a sütéshez 6-7-es fokozaton, vagy közepes lángon. Nedves kézzel formázzunk 12 db golyót és süssük készre 4-5 perc alatt. Papírtörlővel itassuk le a felesleges zsiradékot.
Répafőzelék
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 4 db sárgarépa (tisztítva 200 g)
- 50 g kókusztejszín
- 250 g víz
- 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)
- Himalája só ízlés szerint
- 40 g eritrit
- 1 teáskanál Eden Premium sómentes ételízesítő (2 g)
- 15 g Eden Premium barna rizsliszt
Elkészítés:
Pirítsuk meg az olajon a reszelt sárgarépát, majd szórjuk hozzá a lisztet is és pirítsuk tovább vele még egy picit. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is és folyamatos kevergetéssel főzzük készre.
Borsófőzelék
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 200 g mirelit zöldborsó
- 50 g kókusztejszín
- 250 g víz
- 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)
- Himalája só ízlés szerint
- 40 g Eden Premium eritrit
- 1 teáskanál Eden Premium sómentes ételízesítő (2 g)
- 15 g Eden Premium barna rizsliszt
Elkészítés:
Pirítsuk meg az olajon a kiolvadt zöldborsót, majd szórjuk hozzá a lisztet is és pirítsuk tovább vele még egy picit. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is és folyamatos kevergetéssel főzzük készre.
Jó étvágyat kívánok!
431 kcal, 21,2 g zsír, 78,4 g szénhidrát amelyből poliolok 40 g, 17 g rost, 13,5 g fehérje
A répafőzelék átlagos tápértéke:
330 kcal, 20,8 g zsír, 70,5 g szénhidrát amelyből poliolok 40 g, 6,4 g rost, 4,5 g fehérje
A répafőzelék átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 30,5 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.