Mindig is nagyon szerettem ezeket a ropogós kenyérféléket, imádom harsogva ropogtatni a fogaim közt, nekem ez külön élmény, jól rá is dolgozok rágás közben, hogy minél hangosabb legyek vele. Persze ezt a környezetem nem mindig tolerálja, úgyhogy ezek a pillanatok csakis az enyémek, egyedül ezzel az ínycsiklandó finomsággal. Nemcsak fincsi ropogtatnivalóként állja meg a helyét a Bake-Free roppanós lapkenyér, de akár fogyókúrába is beilleszthető. Ez a nasi is lassú felszívódású szénhidrátokból áll. Ezzel a recepttel most el is indult a fantáziám, jaj nektek, itt kérem szépen áradat lesz az újdonságokból, készüljetek!
Hozzávalók:
- 100 g Bake-Free lángos-fánk lisztkeverék + 34 g a nyújtáshoz
- 5 g Himalája só
- 100 g langyos víz
- 25 g kókuszolaj folyékony állapotában
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük 5 percig. Szilikonos sütőpapíron nyújtsuk 2-3 mm vastagságúra. Szeljük fel tetszőleges formára (én 14 darab 11x8 cm-es téglalapra szeltem) és szurkáljuk meg villával, vagy saslik pálcával. Előmelegített 200 fokos sütőben légkeveréssel süssük 10 percig.
49 kcal, 2 g zsír, 6,2 g szénhidrát, 1 g rost, 0,9 g fehérje