Hozzávalók:
- 20 dkg Bake-Free házi kenyér lisztkeverék
- 20 dkg Bake-Free szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék
- 10 g só
- 5 g gluténmentes sörélesztőpehely
- 6 dl víz
+ olaj a kenéshez
+ reszelt növényi sajt és szezámmag a szóráshoz
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a vizet és alaposan összedolgozzuk.
Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk kb 2-3 ujjnyira.
Fánk szaggatóval kiszaggatjuk.
Majd forró, lobogó vízbe tesszük kb. fél percre, majd sütőpapíros tepsire tesszük őket.
Olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk egyiket – másikat szezámmaggal, a többit reszelt növényi sajttal.
190 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
Mona eredeti bejegyzését itt találjátok.