Sosem ettem még, de mindig nézegettem a képeken, hogy milyen gusztusos és gyorsan elkészíthető eme remek leves. Húztam-vontam már egy ideje, mert még ki kellett találnom, hogy mivel helyettesítsem a tojást. Most jött el a pillanat, amikor megszállt az ihlet és jelentem jól sikerült a megszállás.
Hozzávalók
Leves:
- 1 fej vöröshagyma 152 g
- 4 gerezd fokhagyma 25 g
- 1 fej saláta 440 g
- 2 evőkanál kókuszolaj (16 g)
- EHimalája só ízlés szerint
- fehér bors, szerecsendió
- 200 g kókusztejszín
- 120 g Eden Premium barna rizsliszt
- körülbelül 4 l víz
Gombóc:
- 100 g Bake-Free alap fasírtkeverék köleses
- 100 g langyos víz
- 4 g Eden Premium fekete só
- csipet Eden Premium kurkuma
Elkészítés
Leves:
Pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd a fokhagymát az olajon. Tegyük hozzá az apróra vágott salátát, öntsük fel vízzel és fedő alatt pároljuk picit. Amikor megpuhult öntsük fel a kívánt mennyiségű vízzel és forraljuk fel. Fűszerezzük ízlés szerint. A kókuszkrémet keverjük össze kevés vízzel és a liszttel, majd folyamatos kevergetés mellett csorgassuk a levesbe. Főzzük össze.
Gombóc:
Keverjük össze a hozzávalókat, majd pihentessük 5 percig. Formázzunk belőle 12 darab gombócot. Tegyük pároló edénybe (az alját kenjük meg pici kókuszolajjal, hogy ne ragadjon le) és pároljuk készre 15 perc alatt. Én darabokra vágva szeretem a levesben, de hagyhatjuk egészben is.
Jó étvágyat!