A májusi zöldségek koronázatlan királya, a spárga összefogott ezzel a tökéletes avokádóval. Ezt az egyesülést megspékelte az újhagyma magával ragadó zamata, a paradicsomok már csak színük kedvéért is helyet foglaltak ebben a harmonikus ízvilágban. A meglepő részről a füstös goji bogyó gondoskodik, a húst pedig zseniálisan pótolja a borsó fehérje kocka. A grátisz és egyben az alap, amin az étel nyugszik az pedig a fantasztikus quinoa tészta. Ezzel annyit akartam csak „mondani”, hogy mi pillanatok alatt degeszre ettük magunkat belőle.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- fél csomag Eden Premium quinoa spagetti tészta
- 10 g növényi margarin (Liga) (olajjal helyettesíthető)
- 30 g Eden Premium borsófehérje kocka + 100 g forró, cukormentes mandula ital (Joya)
- 8 szál spárga (tisztítva 142 g)
- 1 gerezd fokhagyma (tisztítva 5,5 g)
- 200 g cukormentes Mandula ital (Joya)
- 70 g mascarpone jellegű krém
- 2 szál újhagyma (tisztítva 100 g)
- 20 g goji bogyó
- 2 g kókuszolaj
- Himalája só, fekete bors, füstölt paprika ízlés szerint
Elkészítés:
A kockát öntsük fel a forró mandula itallal, sózzuk és fedjük le 10 percre. Törjük le a spárgákról a fás részt, mossuk meg (ha öreg, akkor hámozzuk is meg) és mártsuk forrásban lévő vízbe 1-2 percre, majd azonnal öblítsük át hideg folyó víz alatt (blansírozzuk). Az újhagymát karikázzuk fel (a zöldjét tegyük félre a díszítéshez) és kezdjük el pirítani a margarinon, majd tegyük hozz a préselt fokhagymát és a feldarabolt spárgát is. Pirítsuk össze őket, majd sózzuk, borsozzuk és öntsük fel a mascarpone-mandula ital keverékével. Forraljuk össze, majd tegyük hozzá a kockákat is (itt csak rottyantsuk össze egy pillanat alatt). Egy másik serpenyőben közben lassú tűzön, rövid idő alatt olajon pirítsuk meg enyhén a goji bogyót az olajjal, borssal és a füstölt paprikával. A tésztát főzzük meg és hideg folyóvíz alatt öblítsük át alaposan. Keverjük össze a szószos zöldségekkel és szórjuk meg a korábban félretett újhagyma zöldjével és a füstös goji bogyóval. Díszíthetjük avokádóval, paradicsommal, friss fűszernövénnyel.