Szerintem nem telhet el ősz sütőtökös édesség nélkül, ezért belevetettem magam a tudományágba idén is. Ezeket a csigukat szó szerint teletömtem narancssárga csodával, nem csak a tésztája kapta meg, hanem a töltelék is, nem elhanyagolható mennyiségben. Valami mennyei lett, a kategória szerelmeseit biztosan le fogja venni a lábukról.
HOZZÁVALÓK 16 DARABHOZ:
A tésztához:
- 250 g Bake-Free puha sportkenyér lisztkeverék csökkentett szénhidráttartalommal + 5 g a lisztezéshez
- 1 g kókuszvirág cukor
- 7 g Eden Premium eritvia MAX
- fél csomag porélesztő (3,5 g)
- fahéj, szerecsendió ízlés szerint
- 150 g sült sütőtök
- 240 g meleg, cukormentes mandula ital (Joya)
- 10 g kókuszolaj
- 1 teáskanál vanília aroma
A tölteléhez:
- 150 g sült sütőtök
- 5 g Eden Premium eritvia MAX
- 3 g Eden Premium arany lenmagliszt
- fahéj, szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS:
A sült sütőtököt pürésítsük, majd keverjük hozzá a mandula italt, a kókusz olajat, a vanília aromát. Keverjük össze a száraz hozzávalókat is és alaposan dolgozzuk össze a sütőtökös keverékkel. Meleg helyen lefedve kelesszük 45 percig. A töltelékhez csak keverjük össze a hozzávalókat. Nyújtsuk a tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra (nekem 37x40 cm-es lett), majd kenjük meg a töltelékkel. A rövidebbik oldala felől tekerjük fel, majd vágjuk 16 egyforma szeletre. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 20 perc alatt, alsó-felső sütéssel.
@edenpremium_hu Gluténmentes sütőtökös fahéjas csiga 👻🎃 #glutenfree #fahejascsiga #glutenmenteskonyha #edenpremium ♬ Halloween ・ cute horror song - PeriTune