Az őszi hangulat sugallatára alkottam meg ezeket a csodás, emberes kifliket, hiszen férfi legyen a talpán, aki egyszerre meg tud enni egy egészet. Ámbár annyira finomak, hogy talán lesz is aki teljesíti a feladatot. A fehérje és a szénhidrátok miatt biztosan nem kell aggódni, hiszen a Puha sportkenyér lisztkeverékből készítettem, mely borsófehérjét is tartalmaz és csökkentett szénhidráttartalom jellemzi. Ennyi jóság egy darabka kiflibe tökéletesen bele is fért. Illetve 4 kiflibe.
HOZZÁVALÓK 4 DARABHOZ:
A tésztához:
- 250 g Bake-Free puha sportkenyér lisztkeverék csökkentett szénhidráttartalommal + 10 g az alálisztezéshez
- 7 g Eden Premium eritvia MAX
- 360 g langyos víz (minimum 40 fokos)
- fél csomag sütőpor (6 g)
A töltelékhez:
- 1 nagyobb darab alma (reszelve 175 g)
- 100 g dió
- frissen facsart citromlé
- 12 g Eden Premium eritvia MAX
- 1 evőkanál vanília aroma
- fahéj, vagy mézeskalács fűszerkeverék
ELKÉSZÍTÉS:
A töltelékhez pirítsuk meg száraz serpenyőben a diót és aprítsuk durvára. Reszeljük le az almát és pici vízen pároljuk puhára. Keverjük hozzá a citromlevet, vanília aromát, fahéjat és az eritvia MAX-ot, végül a diót is. A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze robotgéppel. Pihentessük 10 percig, majd lisztezett felületen nyújtsuk kör alakúra és vágjuk 4 cikkre. Irdaljuk be a háromszögek csúcsainál 3 helyen, hosszanti irányban. Töltsük meg és tekerjük fel őket. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 40 perc alatt, alsó-felső sütéssel.
@edenpremium_hu Gluténmentes óriás almás diós kiflik ☺️ #glutenfree #glutenfreetiktok #glutenfreerecipes #edenpremium ♬ Pieces (Solo Piano Version) - Danilo Stankovic