Ha még nem faragtátok meg az összes létező tököt és van kedvetek boszorkánykodni egy kicsit a konyhában, akkor készítsétek el vele ezt az izgalmas desszertet, mert nem csalás, nem ámítás, jelentős mértékben tartalmazza ezt a csodás őszi finomságot.
HOZZÁVALÓK:
A muffinokhoz:
- 250 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 14 g Eden Premium eritvia MAX
- 12 g kakaópor
- fél csomag sütőpor (6 g)
- 50 g vegán, cukormentes csokoládé (Aldi Choceur)
- 45 g dió
- 1 evőkanál rumaroma
- 50 g nagyon sűrű kókuszkrém (Aldi Asia)
- 270 g víz (szobahőmérsékletű)
A krémhez:
- 185 g sült sütőtök
- 250 g növényi mascarpone jellegű krém (VegArt)
- 1 g Eden Premium konjac liszt
- késhegynyi Eden Premium stevia por
A díszítéshez:
- 40 g vegán, cukormentes csokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
A díszítéshez olvasszuk fel a csokoládét vízgőz felett, tegyük egy nejlon tasakba, vágjuk le a sarkát és készítsünk vele mintákat egy sütőpapírra, majd hagyjuk megdermedni. A muffinokhoz daráljuk durvára a diót, vágjuk apró darabokra a csokoládét, majd keverjük össze az összes hozzávalót (először nemük szerint) és kanalazzuk őket szilikonos muffinformákba (nekem 10 darab lett). Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 25 perc alatt. A krémhez gépi habverővel dolgozzuk össze a hozzávalókat, majd töltsük habzsákba és díszítsük vele a kihűlt muffinokat.
@edenpremium_hu Gluténmentes sütőtökös muffin halloween-re 🎃 #glutenfreemuffin #edenpremium #glutenfree #pumpkinpiemuffins ♬ Halloween, horror, spooky cinematic background music(852258) - domino