Pataki Andrea a szénhidrátcsökkentett lisztkeveréket használva készített mákos, kakaós és fahéjas csigákat. Szuper finom és puha csigák születtek! Köszönjük a receptet!
Hozzávalók:
- 30 dkg szénhidrátcsökkentett kenyérliszt
- 140+80 g eritrit
- 1 db citrom (leve és héja)
- 140 ml víz
- 5 ml olívaolaj
- 1 csipet só
- mák, kakaópor, fahéj ízlés szerint
- Bármilyen mentes liszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A lisztet a 140 gramm édesítőt a meleg vizet a citrom levét és héját egy csipet sóval elkeverjük, majd összegyúrjuk. Picit pihentetjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk. A mákot a kakaóport és a fahéjat külön külön édesítővel elkeverjük. A kinyújtott tésztára felkenjük a töltelékeket majd feltekerjük és felszeleteljük. Nekem ebből az adagból 26 db csigám lett. Minden csigát picit olaj spray-vel lefújunk. Sütőpapíron sütjük, míg meg nem sül. Sütője válogatja, nekem hagyományos sütőben, kis lángon 30 perc elég volt.
Jó étvágyat!