Édes finomságok elkészítéséhez is szuper alapanyag a Szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék
ezt bizonyítja Geszti Virgínia újabb receptje, melyhez ezt a keveréket választotta. Ez a szuper szénhidrátcsökkentett csíkos kalács akár diétás étrendben is megállja a helyét.
"Ch csökkentett liszt hátoldalán lévő receptet módosítottam annyira, hogy fél adagot készítettem steviat tettem a tésztába, majd nyújtás után tej+fehérje por +kakaó por+ kalória mentes Szirup keverékével lekentem, feltekertem, babka fonással össze fontam majd kenyér formába tettem.
190 fokon 50 percet sült."
Virgi
Aki pedig nem ismerné az alapreceptet annak azt is mutatjuk:
- 250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék
- 5 g Himalája, vagy Parajdi só
- 390 g langyos víz (körülbelül 40 fokos)
Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Formázzunk belőle veknit, majd pihentessük 15 percig. Ezután érdemes 2-3 bevágást ejteni rajta. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük igény szerint. Ízlés szerint fűszerezhető.
Jó étvágyat kívánok!