Egyszerűen imádom. Nokedliből van és túró van rajta. Kell még ennél több? Nem kell. De van. Tehát, nokedli, túró, finom, egyszerű, gyors, menetes, ehetem... Azt hiszem nem szorul további magyarázatra.
Hozzávalók 4 adaghoz:
Juhtúró:
- 30 g Eden Premium hántolt köles
- 30 ml kókuszkrém
- 5 evőkanál savanyú káposztalé
- Himalája só ízlés szerint
Nokedli:
- 210 g Bake-Free nokedli lisztkeverék
- 285 g víz
- 9 g Himalája só
Mandula tejföl:
- 50 g blansírozott mandula pár órára vízbe áztatva
- 1 gerezd fokhagyma (tisztítva 1,5 g)
- Himalája só ízlés szerint
- néhány csepp citromlé
Bacon:
- 1 kisebb padlizsán (tisztítva 162 g)
- 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)
- Himalája só
- füstölt só
- csipetnyi füstölt fűszerpaprika
Elkészítés:
Juhtúró:
Alaposan mossuk át a kölest forró víz alatt. Tegyük a kókusztejszínt egy tálba és öntsük fel annyi vízzel, hogy a köles mennyiségének két és félszerese legyen. Keverjük hozzá a többi hozzávalót és fedő alatt lassú tűzön főzzük puhára 15-20 perc alatt. A káposztalé mennyiségét is lehet változtatni ízlés szerint.
Nokedli:
Keverjük össze a hozzávalókat és nokedli szaggatóval szaggassuk lobogó vízbe. Főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére (körülbelül 1 perc). Szűrjük le, majd hideg vízzel öblítsük át.
Mandula tejföl:
Tegyük turmixba a beáztatott (majd tiszta vízzel átöblített) mandulát a többi hozzávalóval és öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Dolgozzuk össze. Ha szükséges hígíthatjuk még pici vízzel, vagy növényi tejjel, esetleg zöldség lével.
Bacon:
Vágjuk félbe a padlizsánt, magozzuk ki és szeleteljük apró kockákra. Kókuszolajon kezdjük el pirítani. Amint levet engedett fűszerezzük be a füstölt sóval és a paprikával, majd öntsük fel pici vízzel. Pároljuk tovább, amíg megpuhul.
Keverjük össze a túrót a nokedlivel, öntözzük meg a tejföllel és szórjuk rá a bacont.
1 adag sztrapacska átlagos tápértéke:
332 kcal, 11 g zsír, 48,5 g szénhidrát, 6,3 g rost, 8,8 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!