Túl gyakran hallom a kifogásokat kis létszámú háztartást vezető emberektől, hogy kevés levest nem lehet főzni, ezért Ők inkább nem is esznek levest. Ezt a mondatot soha nem értettem, és nem is fogom megérteni, hisz oly könnyű és gyors mini adag levest készíteni. Ez most 2 fő, 2 napi adagja. Ráadásul a levesek egyik legfinomabbjából. A tejszín, a citrom és a tárkony találkozása teszi oly különösen zamatossá ezt a csodás fogást. Természetesen nagyobb adagban is elkészítheted, sőt, jobban is jársz, mert irtó gyorsan fogy.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 kisebb darab zeller (tisztítva 170 g)
- 1 teáskanál kókuszolaj (4 g)
- 1 darab répa (tisztítva 178 g)
- 2 szál újhagyma (tisztítva 30 g)
- 2 szál zellerszár (126 g)
- 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 11 g)
- 5 darab kelbimbó (73 g)
- 1 evőkanál Eden Premium sómentes ételízesítő (4,5 g)
- 25 g Eden Premium borsófehérje kocka
- 20 g sűrű kókusztej (Aldis konzerves)
- 20 cukormentes kókuszjoghurt
- 20 Eden Premium kölesliszt
- Himalája só, bors, babérlevél, tárkony, ízlés szerint
- 1 darab citromkarika
- 1 liter víz
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a zöldségeket és daraboljuk apróra (a répát karikákra) őket. A répákat kapassuk meg a kókuszolajon (ez adja meg a szép színt), majd tegyük hozzá a többi zöldséget is. Öntsük fel vízzel és fűszerezzük sómentes ételízesítővel, sóval, borssal, babérlevéllel ízlés szerint. Amikor megpuhultak a zöldségek keverjük össze a kókuszjoghurtot, a kókusztejet, a köleslisztet és a tárkonyt, erre szedjünk egy kis levest és alaposan keverjük össze csomómentesre, majd borítsuk a levesbe. Keverjük el benne. Tegyük hozzá a citromkarikát és forraljuk össze pár perc alatt. Vegyük le a tűzről, tegyük bele a borsófehérje kockákat és fedjük le 10 percre, hogy megpuhuljanak a kockák (számoljuk bele, hogy a kockák háromszoros mennyiségű folyadékot szívnak magukba, így lehet, hogy pótolni kell majd a vizet ízlés szerint).
120 kcal, 3,3 g zsír, 13,9 g szénhidrát, 4,7 g rost, 6,9 g fehérje