Ezt a szuper gluténmentes tepertős pogácsa receptet Varga Endre küldte nekünk. Köszönjük szépen!
Hozzávalók:
- 375 g Bake Free házi kenyér liszt
- 2 tojás (1 a tésztába és 1 a kenéshez)
- 360 g (ml) langyos víz
- 15 g (ml) citromlé
- 6 g só
- 1 evőkanál zsír
- 1 evőkanál tejföl vagy rizstejszín
- 200 g darált tepertő
- 1 mokkáskanál bors
Elkészítés:
- A hozzávalókat – 1 tojás kivételével - összegyúrjuk egy tálban.
- Nyújtólapon kb. 2 cm vastagságúra kinyújtjuk.
- A tetejét 2-3 mm mélyen késsel kockásra vagdossuk (kb. fél cm távolságban vízszintesen és függőlegesen vonalazva).
- Egy 6-7 cm átmérőjű szaggatóval (nálunk pohár) korongokat szaggatunk.
- A korongokat két kézéllel kb. 4-5 cm átmérőjűre összegörgetjük. Így az átmérőjük csökken és a magasságuk megnő.
- Rizsliszttel megszórt tepsire (44x30 cm-es gáztepsi) tesszük, pár centis távolságokat tartva, mert sütés közben kicsit megnőnek a pogácsák.
- A megmaradt tojásunkat 2 teáskanálnyi étolajjal alaposan összekeverjük, majd ecset segítségével megkenjük a pogácsákat. A kencébe tehetünk egy csipetnyi borsot is.
- Ízlés szerint megszórhatjuk a pogácsák tetejét köménymaggal és egy kevés dekor sóval.
- 180 fokosra előmelegített sütőben 45 percig sütjük (sütőfüggő).
Jó étvágyat kívánunk!