Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Tiramisu szelet

Tiramisu szelet

Imádom a kávét. Egy jó presszó kortyolgatása közben szinte érzem, ahogy vérré válik bennem és lelkemet is feltölti energiával. Ennek okán mindenért rajongok, ami kávés. Nem is volt egy percig sem kétséges, hogy én bizony meg fogok próbálni egy cukormentes kávés süteményt. Egyik nap a semmiből jött is a sugallat; tiramisu szelet. Úgy voltam vele, a piskóta-muffin lisztkeverék jó is lesz ehhez a desszerthez, ami azt jelentette, hogy a kész édesség gluténmentes és cukormentes lesz. „Lesz ami lesz, én nekimegyek a feladatnak.”  Lett is valami, de még milyen! Örömmel mutatom be nektek a Tiramisu szeletet!

 

Hozzávalók:

KAKAÓS ALAP:

  • 250 g Bake-Free piskóta liszt
  • 12 g kakaó
  • 60 g eritvia
  • 2 dl tej
  • 5 g insant kávé
  • 3 db tojás
  • 1 tasak sütőpor
  • 1-2 ek rumaroma

 

BABAPISKÓTA:

  • 125 g Bake-Free piskóta liszt
  • 45 g eritrit
  • 1 tk vanília aroma, vagy őrlemény
  • 155 g szobahőmérsékletű tej

 

KRÉM:

  • 1 tasak vanília puding por
  • 250 g mascarpone
  • 80 g eritvia
  • 10 g útifű maghéj liszt
  • 4 dl tej

 

LÖTYI:

  • 1 dl tej
  • rumaroma
  • 3 g instant kávé
  • 30 g eritvia

 

Elkészítés:

A sütialaphoz meleg tejben elkevertem a kávét, az eritviát, a rumaromát és hagytam kihűlni. Közben felvertem a tojás fehérjét keményre, a sárgáját elkevertem a kihűlt tejeskávéval ezt pedig összekevertem a sütőporos liszttel. Óvatosan beleforgattam a tojáshabot. Sütőpapíros tepsiben 25 percig sütöttem alsófelsővel (180 fok). Amikor kihűlt kettészeltem. Babapiskótának a tasak hátulján lévő alapreceptet készítettem el; csak összekevertem a hozzávalókat és megsütöttem (20 perc, 180 fok, alsófelső). Piskótaformával kiszaggattam. A krémhez megfőztem a pudingot előírás szerint az eritviával. Amikor kihűlt, összekevertem a mascarponéval és az útifű maghéj liszttel (elektromos habverővel). A kakaós piskótát megkentem a krém egy részével, erre jöttek a lötyibe mártott piskóták, megint krém, majd tátettem a tetejét, de azt is megkentem a maradék krémmel vékonyan. Folpackkal körbetekertem alaposan és hűtőben tettem egy éjszakára. Másnap cukormentes tejszínhabbal és kakaóporral díszítettem.

 

Tiramisu

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk!