Annyira szeretem a hétvégi reggeleket, amikor nem kell sietni, nem csörög az óra, szépen, nyugodtan indul a nap. Ilyenkor a reggeli ötletek csak úgy szánkóznak a fejemben. Semmit nem tervezek meg előre, csak szétnézek a hűtőben és a Bake-Free polcomon és ilyen csodákat találok ki, mint ez a töltött omlett. Aztán rájövök, hogy tulajdonképpen annyira gyors, hogy akár minden reggel beleférne, no de akkor hol maradna a hétvégi melegreggelit körülölelő különlegesség?
Hozzávalók 2 darab-hoz
Töltelék:
- 1 darab avokádó (csak a húsa 196 g)
- fokhagyma granulátum ízlés szerint
- Eden Premium fekete só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)
- 2 darab gomba (tisztítva 133 g)
- pár csepp citromlé
- spenót levelek
- 2 darab koktél paradicsom (57 g)
- 4 karika pritamin paprika (58 g)
Omlett:
- 80 g Bake-Free Naked Provence fasírtkeverék köleses
- 5 g Himalája só
- 200 g víz
- 1 g kókuszolaj
Elkészítés
Az omletthez keverjük össze a hozzávalókat és kiolajozott palacsintasütőben süssünk ki 2 darab omlettet (6-7 fokozaton). Az avokádót nyomkodjuk össze villával és ízesítsük citromlével, sóval, borssal, fokhagyma granulátummal. Kenjük meg vele az omletteket. A gombákat szeleteljük fel és forró, olajos serpenyőben süssük meg hirtelen mindkét oldalát. Ezeket is tegyük az omlettekre. Halmozzuk rá a többi zöldséget is.
Jó étvágyat!
531 kcal, 34,9 g zsír, 31,7 g szénhidrát, 21 g rost, 13,2 g fehérje