Ez az az étel, ami számomra oly csábító, hogy nehéz volt megállnom, hogy ne nyaljak bele csak egy icipicikét sem, de hős voltam és kibírtam (a pürésített krumpli miatt nem ehetem, de erről már írtam korábban, ha érdekelne: itt). Viszont a fogyasztóközönségem nagyon hálás volt érte, hogy elkészítettem. Ez a krém helyettesíti a növényi étrendben a sajtkémet, csodálatosan bársonyos textúrájával. A sörélesztőpehely pedig az ízvilágról gondoskodik.
HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:
- 1 csomag Eden Premium hajdina szélesmetélt tészta 200 g
- 1 répa (tisztítva 53 g)
- 1 kisebb krumpli (tisztítva 118 g)
- 1 kicsi vöröshagyma (tisztítva 31 g)
- 1-2 gerezd fokhagyma (tisztítva 6 g)
- 35 g Eden Premium kesudió 1-2 órára beáztatva
- 3 evőkanál Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely (6,5 g)
ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük meg a tésztát lobogó vízben 4-5 perc alatt, majd öblítsük át hideg vízzel. Pucoljuk meg a zöldségeket, daraboljuk fel, majd főzzük puhára sós, borsos vízben. Turmixoljuk össze a kesudióval, a sörélesztő pehellyel és annyi vízzel, hogy megfelelő állaga legyen
Jó étvágyat kívánok!