Annyira tavasz van, végre csicseregnek a madarak, nyílnak a virágok, rügyeznek a fák, mi sem lehetne méltó társa ennek a csodálatos évszaknak, mint egy friss, üde kis zöldfűszeres lepény. Én nagyon szeretem a szombat reggeleket, amikor szépen, nyugodtan, ráérősen készíthetem el a meleg, villás reggelit. Ugye érzitek a hangulatot?
Hozzávalók 4 adaghoz:
A lepényhez:
- 200 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- fél csomag sütőpor (6 g)
- 50 g nagyon sűrű kókuszkrém (Aldi, konzerves Asia)
- 200 g szobahőmérsékletű cukormentes mandula ital (Joya)
- Eden Premium fekete só, zöldfűszerek, fokhagyma granulátum, feketebors ízlés szerint
- 2 evőkanál kókuszolaj (16 g)
Az öntethez:
- cukormentes kókuszjoghurt (Aldi)
- cukromentes mandula ital (Joya)
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat a kókuszolaj kivételével és hagyjuk állni 10 percig. Osszuk 4 darab egyforma részre és száraz felületen nyújtsuk ki (nekem 15 cm átmérőjűek lettek). Olajos serpenyőben közepes fokozaton (nekem 6-os) süssük készre fedő alatt mindkét oldalukat pár perc alatt. Az öntethez keverjünk egy pici mandula italt a joghurthoz, hogy hígabb állaga legyen. Tornyozzuk egymásra a lepényeket és csorgassuk meg az öntettel.