Van egy jó hírem azok számára, akik zsírszegény diétát is folytatnak. A fánkot, ahogy a linzert is el lehet készíteni zsiradék hozzáadása nélkül. Magától értetődően egy ezzel az eljárással készült étel abszolút nem tud versenybe szállni a hagyományosan elkészített, bő zsiradékban sült társaival, de így is nagyon jó ízélményt ad, viszont teljesen más kategória, elveszti a fánk jellegét. Ezek a fánkok is finomak lettek és meglepően puhák, ahhoz képest, hogy a tésztájába sem kerül zsiradék és a sütés is szárazon történik, egy csepp olaj nélkül. Aki nincs hozzászokva a zsiradékmentes ételekhez, spriccelje le egy kis olajjal sütés előtt és vegye számításban, hogy ez az édesség tényleg teljesen mindentől mentes. Van, aki csak ezt eheti, higgyétek el a többi zsírmentes ételhez képest ez igenis nagyon finom. Persze aki teheti készítse inkább a zsiradékban sült verziót, biztos vagyok benne, hogy jobban meg lesz vele elégedve.
HOZZÁVALÓK 5 DARAB ERITRITTEL ÉDESÍTETT FÁNKHOZ:
- 60 g Bake-Free lángos-fánk lisztkeverék
- 60 g langyos víz
- 11 g Eden Premium eritrit
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 kávéskanál vanília aroma
- csipet sütőpor
HOZZÁVALÓK 5 DARAB ERITVIA MAX-SZAL ÉDESÍTETT FÁNKHOZ:
- 60 g Bake-Free lángos-fánk lisztkeverék
- 70 g langyos víz
- 2 g Eden Premium eritvia MAX
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 kávéskanál vanília aroma
- csipet sütőpor
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük a tésztát 5 percig. Nyújtsuk egy centiméter vastagságúra és szaggassuk ki fánkformára az összeset. Előmelegített 190 fokos sütőben, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük készre 15 perc alatt alsó-felső sütéssel, vagy légkeveréssel 10 perc alatt. Megkenhetjük ízlés szerint lekvárral, vagy pudinggal.