Tombol a barackszezon és azon kívül, hogy degeszre esszük magunkat belőle illik, sőt kötelességünk süteményt is készíteni vele. Én most hátra hagytam a sablonos recepteket és a marketingvezetőnk, Zsuzsi ötletei alapján ez a csoda született. A lényege pedig az, hogy minden egyes részletébe került barack, nemcsak a rétegek közé, meg ide egy kicsi, oda egy kicsi, hanem valóban mindenhova és tényleg jelentős mennyiségben. A tésztába például folyadék helyett került. Mint köztudott viszont, hogy a barack minden sütit lenyom, így nem volt olyan egyszerű feladatom, de szerintem egész frappánsan megoldottam és egy dekoratív, mennyei megabarackos sütike lett a végeredmény.
HOZZÁVALÓK:
A piskótához:
- 300 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 10 g Eden Premium eritvia MAX
- 12 g kakaópor
- csipet Eden Premium fekete só
- fél csomag sütőpor (6 g)
- 380 g sárgabarack (mag nélkül mérve)
- 24 g kókuszolaj folyékony állapotban
A töltelékhez:
- 300 g sárgabarack (mag nélkül mérve)
- 3 g Eden Premium eritvia MAX
- 3 g Eden Premium konjac liszt
A díszítéshez:
- 20 g cukormentes vegán csokoládé
- 40 g sárgabarack (mag nélkül mérve)
- friss mentalevél
ELKÉSZÍTÉS:
A töltelékhez turmixoljuk le a barackot (nem baj, ha darabos marad), majd keverjük hozzá a konjac liszttel jól elkevert eritvia MAX-ot. Tegyük hűtőbe, amíg elkészülünk a piskótákkal.
A piskótákhoz turmixoljuk egyneműre a barackokat, ez lesz a folyadék rész. Kétféle tésztát fogunk sütni, lesz egy sima és egy kakaós ezért felezzük meg a kakaó kivételével a hozzávalókat (mindegyiket). Keverjük össze először a sima tésztához őket, nedves kanállal oszlassuk el (sűrű a tészta) szilikonos sütőpapírral bélelt vékony falú tepsibe ( 24x24 cm) és előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 25 perc alatt alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Keverjük össze a másik tésztát is a kakaóporral és süssük meg ugyan így, majd tegyük rácsra, hogy teljesen kihűljön.
Vágjuk a piskótákat ketté, így lesz 4 darab fél lapunk. Rétegezzük egymásra úgy, hogy a mindegyik tetejét megkenjük a töltelékkel (esetleg körbe is).
A díszítéshez szeleteljük fel a barackokat és sorakoztassuk ízlésesen a süti tetejére. A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, töltsük egy nejlontasakba, vágjuk le a sarkát és díszítsük vele a süteményt. Vágjuk 10 darab egyforma szeletre. Mindegyiket kínáljuk megy egy-egy friss mentalevéllel.
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.