Annyira alap ez a süti, hogy szinte már fáj. A fahéj-alma-dió trió kihagyhatatlan, és szerintem verhetetlen is, főleg, amikor beköszönt a hűvös idő. Ki ne készített volna már ilyet még mindenevő korában, no, de mentesen…. hát azt kell, hogy mondjam, hogy még egyszerűbb is, mint az eredeti. Kevesebb hozzávalóra van szükség és gyorsabban is elkészül, de még annál is gyorsabban elfogy. Az én ízlésemnek verhetetlen ebben a kategóriában. Például ezért is szerethető számomra a diétám. Ti hogy vagytok vele?
HOZZÁVALÓK:
- 200 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 100 g dió
- csipet Eden Premium fekete só (csak a tojásos beütés kedvéért)
- 120 g Eden Premium eritrit
- fél csomag sütőpor (6 g)
- fahéj vagy/is mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint
- fél citrom frissen facsart leve (30 g)
- 80 g szobahőmérsékletű kókuszkrém (All-co)
- 140 g szobahőmérsékletű, cukormentes mandula ital (Joya)
- 2 evőkanál vanília aroma
- 2 közepes darab alma (tisztítva 280 g)
- 15 g Eden Premium tápióka keményítő
ELKÉSZÍTÉS:
A diót száraz serpenyőben, vagy sütőben pirítsuk meg és aprítsuk durvára. Az almákat vágjuk apró kockákra, csorgassuk meg citromlével és forgassuk meg tápióka keményítőben, szórjuk meg fahéjjal. Keverjük össze a száraz hozzávalókat a finomra őrölt dióval, keverjük össze a nedveseket is, majd öntsük egybe és dolgozzuk össze az egészet az almákkal. Nagyon sűrű tészta lesz. Ügyeljünk arra, hogy minden darabka alma körül legyen tészta. Kanalazzuk szilikonos sütőpapírral bélelt formába (én 24x24 cm-es vékony falút használtam) és előmelegített sütőben süssük készre 35 perc alatt 180 fokon. Vágjuk 16 darab egyforma szeletre.