Egyszerű a történet, kértétek én pedig megcsináltam az édesburgonyás pogácsát és szerintem szuper lett. Köszönöm az ötletet!
Hozzávalók:
- 250 g (tisztítva, nyersen mérve) édesburgonya (főzve 231 g)
- 8 g Himalája só
- 20 g Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely
- 90 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék
- 50 g forró víz
- 2 g kókuszolaj
- 5 g Eden Premium lenmag
Elkészítés:
Főzzük meg az édesburgonyát, majd villával pépesítsük. Keverjük össze a többi hozzávalóval és száraz felületen nyújtsuk 1 cm vastagságúra (lehet kézzel is nyújtani, lapogatni, alá is lisztezhetsz akár, én nem tettem). Szaggassuk ki (én 5 cm átmérőjű formát használtam és 10 darab pogácsám lett) és a tenyerünk élei közt sodorjuk meg mindegyik pogácsa oldalát. Vékonyan kenjük meg a tetejüket kókuszolajjal és szórjuk meg lenmaggal. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 35-40 perc alatt alsó-felső sütéssel.
Az egész adag édesburgonyás pogácsa átlagos tápértéke:
598 kcal, 6,9 g zsír, 98,4 g szénhidrát, 38,5 g rost, 20,3 g fehérje
1 darab édesburgonyás pogácsa átlagos tápértéke:
60 kcal, 0,7 g zsír, 9,8 g szénhidrát, 3,9 g rost, 2 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!