Tudom, őrült az ötlet, de miért is ne? Ráadásul, ha tudnátok, hogy mennyire finom lett, azon nyomban neki is állnátok. Nem az ördögtől származnak a babos sütik, sőt egyre elterjedtebbek a bab kiváló élettani hatásai miatt IS. Ha répát is lehet a piskótába reszelni, akkor ezt is bele lehet keverni és ki tudja milyen furcsaságokat fogok még kitalálni, de egy biztos, ahogyan a répatorta, ez is egy isteni, mentes desszert lett.
Hozzávalók:
- 250 g Eden Premium feketebab (szárazon mérve)
- 150 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 170 g négyszeres édesítő
- 20 g kakaóppor
- 1 evőkanál rumaroma, pár csepp karamell aroma
- pár csepp citromlé
- 200 g cukormentes mandulaital (Joya)
- 50 g darált dió
- 50 g mindenmentes margarin (Liga)
A tetejére:
- 80 g mindenmentes étcsokoládé (Aldi Choceur)
- 20 g kókuszkrém (Aldi, konzerves Asia)
- 5 g darált dió
- 5 g kakóbab töret
- 1 g liofilizált (fagyasztva szárított) tőzegáfonya
Elkészítés:
Főzzük meg az előző nap beáztatott feketebabot és öblítsük át alaposan. Turmixoljuk krémesre a mandula itallal, a kakaóporral, a citromlével, az aromákkal és az eritviával. Öntsük ki egy tálba és keverjük hozzá a diót és az olvasztott margarint. A lisztet keverjük össze egy külön tálban a sütőporral és adjuk a masszához, majd dolgozzuk össze alaposan. Sűrű állgú lesz. Kanalazzuk egy szilikonos sütőpapírral bélelt sütőformába (én 24x24 cm-eset használtam), egyengessük el és előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 40 perc alatt alsó-felső sütéssel. Amikor kihűlt olvasszuk össze vízgőz felett a csokoládét a kókuszkrémmel és kenjük egyenletesen a tetejére, majd szórjuk meg darált dióval, kakaóbab törettel és liofilizált tőzegáfonyával. Amint megkötött a csoki (ha ki tudjátok várni) vágjuk 9 darab egyforma szeletre.
1 comment
250g száraz feketebabból hány gramm lesz főzve? Mivel konzerv feketebabom van.