Tojás és hozzáadott zsiradék nélkül is elképesztő csodákat lehet alkotni a jó öreg csicseriborsó liszttel, mint például ez a mai versenyző, ami magában hordozza a színek tavaszi kavalkádját is. Ki is tudna ellenállni ennek a fantasztikusan ínycsiklandó fogásnak? Hát én nem tudtam. És a többiek sem.
HOZZÁVALÓK 9 DARABHOZ:
- 150 g Eden Premium csicseriborsó liszt
- 15 g Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely
- Eden Premium fekete só (ettől lesz tojásos aromája) ízlés szerint
- fokhagyma granulátum, őrölt tarkabors, zöldfűszerek ízlés szerint
- csipet sütőpor
- 1 darab kápiaparika (magja nélkül 165 g)
- 1 fej lilahagyma (tisztítva 75 g)
- 300 g langyos víz
- friss petrezselyem levél
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a csicseriborsó lisztet a sörélesztő pehellyel, a sütőporral, a fűszerekkel, majd a vízzel. Szeleteljük fel a zöldségeket és adjuk a keverékhez. Kanalazzuk szilikonos muffinformákba és előmelegített 200 fokos sütőben süssük készre 30 perc alatt. Várjuk meg míg kihűlnek.
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.