FAHÉJAS MAGKRÉMMEL ÉS SZILVÁS CHIA LEKVÁRRAL TÖLTÖTT SZENDVICS
Hozzávalók
kenyérhez:
- 250 g Eden Premium Bake-Free Szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék
- 5 g Parajdi só
- 6 g sütőpor
fahéjas magkrémhez:
- 40 g Eden Premium kesudió
- 40 g napraforgómag
- 1 tk fahéj
- 8-10 ek kókusztej
- 2 ek Eden Premium kókuszvirág
- cukor
szilvás chia lekvárhoz:
- 4-5 szem szilva
- 2 ek víz
- 2 ek Eden Premium chia mag
- 1 ek Eden Premium kókuszvirág
- cukor
- 2 ek citromlé
- 1/2 tk fahéj
- 1 tk vanília aroma
Elkészítés
A kenyérhez keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze. Pihentessük 10 percig, majd formázzunk belőle hosszúkás veknit, vágjuk be 3-4 helyen és sütőpapírral bélelt tepsin 190°C-on 70 percig süssük. Rácson hagyjuk kihűlni.
A magkrémhez a kesudiót és a napraforgómagot forró vízbe áztatjuk 30 percre, majd leszűrjük és átmossuk. A többi hozzávalóval krémesre turmixoljuk.
A chia lekvárhoz a szilvákat egy kevés vízzel fedő alatt, néha megkeverve 5-7 perc alatt szétfőzzük és a többi hozzávalóval összekeverjük.
A kenyérszeleteket megpirítjuk, és szendvicsként tálaljuk a magkrémmel, lekvárral és banánszeletekkel.
RAKOTT KRUMPLI BORSÓFEHÉRJÉVEL
Hozzávalók 5-6 adaghoz
- 800 g burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors, fokhagymapor
- 1 tk pirospaprika
- 2 dl víz
- 200 ml rizstejszín
- 100 g Eden Premium borsófehérje granulátum
- 300 g víz
- 1 ek Eden Premium sómentes ételízesítő
- 6-7 ek Eden Premium sörélesztő pehely
Elkészítés
A burgonyákat héjában megfőzzük, lehűtjük, meghámozzuk és felkarikázzuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, olajon megdinszteljük, fűszerezzük és vízzel felöntjük. A rizstejszínből 5 ek-nyit meghagyunk, a többit ráöntjük a hagymára és 10-15 percig főzzük.
Addig elkészítjük a borsófehérje granulátumot: 300 g forró vízben keverjünk el sót és
sómentes ételízesítőt, majd öntsük rá a borsófehérje granulátumra, fedjük le és hagyjuk állni 5 percig. Keverjük az ételbe, nem kell tovább főzni.
A burgonya karikákat és az elkészült borsófehérjés pörköltet rétegezve egy olajozott sütőtálba rakosgatjuk. A megmaradt rizstejszínt sóval és sörélesztő pehellyel elkeverjük és a tetejére kanalazzuk. 200°C-on 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
PARADICSOMOS FASÍRTOK SPAGETTIVEL
Hozzávalók 2 adaghoz
fasírthoz:
- 100 g Eden Premium alap fasírt keverék
- 4 g Eden Premium Parajdi só
- 120 g langyos víz
- 1 üveg Eden Premium bazsalikomos paradicsomszósz
- 200 g Eden Premium quinoa tészta
Elkészítés
A fasírthoz keverjük össze a hozzávalókat, hagyjuk állni 10 percig. Nedves kézzel formázzunk 8-10 db golyót és sütőben 190°C-on süssük 20 percig.
A tésztát főzzük ki és szűrjük le.
A paradicsomszószt megmelegítjük, beleforgatjuk a fasírtokat.
A quinoa tésztára tálaljuk a paradicsomos fasírtokat.