Persze tudom, hogy nem minden nap fogtok nekiállni karfiolból krémet és kesudióból mozzarellát gyártani, de akkor ezeket az alapanyagokat csak dobáljátok rá az ételre (mondjuk a karfiolt azért érdemes megpárolni) és gyorsabban készen lesztek. Viszont, ha szeretnétek egy kicsit menőzni a barátok előtt, akkor mutassátok meg nekik, hogy milyen jó kis mozzarellát tudtok kreálni, szerintem le fog esni az álluk, hiszen nem minden háznál szokás készíteni. Sőt én még nem voltam olyan házban, ahol igen. A mai csodához ciroktésztát választottam, hiszen nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy a gluténmentes és vegán diétában is a változatoság a lényeg. Meg hát persze gyönyörködtet is.
HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:
- fél csomag Eden Premium ciroktészta orsó
- fél adag mozzarella
- fél adag karfiolföl
- 120 g retek
- 40 g olívabogyó
- 70 g koktélparadicsom
- 150 g újhagyma
- 80 g főtt kukorica
- 150 g főtt barnalencse
- 250 g zöld, sárga és piros húsú kaliforniai papika
ELKÉSZÍTÉS:
A ciroktésztát főzzük meg a csomagoláson található leírás szerint. A zöldségeket szeleteljük fel és keverjük össze a többi hozzávalóval, majd csorgassuk meg a karfiolkrémmel és díszítsük friss bazsalikommal, házi mozzarellával.
@edenpremium_hu A házi vegán ‘mozzarella’ elkészítését pedig egy korábbi videónkban megtaláljátok 😊 #edenpremium #veganfood #vegansalad #plantpased #glutenfree #DoritoslaÇıtırdatanLezzetler ♬ Funk It Up - Official Sound Studio