Klasszikus túrós csusza nincs pörc nélkül, ezt mindenki tudja, kivétel az édestúrós tészta, nyami (na, de már nem vagyunk gyerekek). A new age már baconnel készíti szalonna helyett, a növényi alapú-gluténmentes new age pedig répával, goji bogyóval, vagy borsófehérje granulátummal. Most egyszerre elkészítettem és összehasonlítottam őket, így mindegyikről el tudom mesélni, hogy miben a legjobb, ti pedig ki tudjátok előre választani, hogy melyik lesz a befutó nálatok.
-A répás verziót azoknak ajánlom, akik nem ragaszkodnak a roppanós állaghoz és szeretik az édeskés ízvilágot, ugyanis puhább marad és eredendőjééből kifolyólag édes is, nem hazuttolja meg önmagát. Azoknak is ajánlom, akik nem szeretik a szalonnát, sem a bacont, de gusztusosnak találják, hogy ezt a szuper tésztát díszíti egy jó kis szaftos, paprikás finomság. Például a gyerekek imádják (meg én is nagyon).
-A gojis verziót azoknak ajánlom, akik kifejezetten szeretik a roppanós állagot és szeretik az ízt is, mert ez hasonlít legjobban az eredetire e két tényezőt szem előtt tartva. Kinézetre viszont nem annyira passzol, de nagyon finom, nagyon roppanós, nagyon ott van.
-A borsófehérjés verziót pedig azoknak ajánlom, akik kifejezetten csak a látványra mennek, ez hasonlít a legjobban az eredetire, szinte megtévesztésig, viszont nem olyan roppanós és az íze sem pont ugyanolyan, de hasonló azért.
Magát a növényi alapú-gluténmentes túróscsuszát pedig mindenkinek és bárkinek a világon, mert annyira finom, annyira hozza az érzést, hogy alig lehet abbahagyni. Most komolyan, hát házi tésztával …. Mama csinálta mindig így, csakis jó lehet!
Kíváncsi vagyok melyik lett a kedvencetek, írjátok meg kommentben!
U.i.: ne tévesszen meg senkit az adag, laktatós étek!
HOZZÁVALÓK 6 ADAGHOZ:
A tésztához:
- 250 g Bake-Free nokedli lisztkeverék
- 200 g víz
- 7 g Himalája só
A túróhoz:
- 100 g köles
- 300 g cukormentes mandula ital +100 g
- Himalája só
- frissen facsart citromlé (ne sajnáljuk)
A répabaconhöz:
- 1 közepes sárgarépa (80 g)
- bükkfán füstölt fűszerpaprika
- Himalája só
- 2 evőkanál kókuszolaj a sütéshez (16 g)
A gojibaconhöz:
- 30 g goji bogyó
- bükkfán füstölt fűszerpaprika
- Himalája só
- 2 evőkanál kókuszolaj a sütéshez (16 g)
A borsófehérje baconhöz:
- 20 g Eden Premium borsófehérje granulátum
- 60 g forró víz
- bükkfán füstölt fűszerpaprika
- Himalája só
- 2 evőkanál kókuszolaj a sütéshez (16 g)
ELKÉSZÍTÉS:
A túróhoz öblítsük át a kölest alaposan a kölest forró folyóvíz alatt, majd tegyük egy lábasba a 300 g mandula itallal és a sóval. Résnyire nyitott fedő alatt, alacsony fokozaton főzzük készre körülbelül 15 perc alatt, majd csorgassuk bele a citromlevet (közben kóstoljunk). Mielőtt összekeverjük a tésztával, keverjünk hozzá 100 g mandula italt, hogy krémesebb állagú legyen.
A répabaconhöz vágjuk apró kockákra a répát és sós vízben főzzük meg, majd szűrjük le. Forró kókuszolajban pirítsuk meg, majd vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a sót és a füstölt paprikát.
A gojbaconhöz pirítsuk meg forró kókuszolajon a goji bogyót, majd vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a sót és a füstölt paprikát.
A borsófehérje baconhöz áztassuk be sós, forró vízbe a granulátumot pár percre, majd csavarjuk ki belőle kézzel a nedvességet. Pirítsuk meg forró kókuszolajon (be fogja szívni, utána fog csak pirulni). Akkor jó, amikor már érződik az illata. Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a sót és a füstölt paprikát.
Keverjük össze a kifőtt tésztát a túróval, majd szórjuk meg a kedvenc baconünkkel és csorgassuk meg a sütésből maradt paprikás olajjal.
@edenpremium_hu Készíts vegán túrós csuszát Orsival 😍 #edenpremium #hungarian #cottagecheese #pasta #veganrecipes ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show