Good After Food Orsi glutén- és cukormentes, vegán hólabdája csodásan fog mutatni az ünnepi asztalon. Mutatjuk hogyan tudod otthon elkészíteni.
Hozzávalók 4 db-hoz
piskótához:
- 200 g Eden Premium Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 75 g Eden Premium eritrit
- 1 tk vanília aroma
- 260 g szobahőmérsékletű víz
krémhez:
- 80 ml kókusztej
- 2 ek Eden Premium nyírfacukor
- 30 g Eden Premium kókuszolaj
- 1 tk vanília aroma
- 1 tk rum aroma
- 3 ek Eden Premium tápióka keményítő
oldalára, tetejére:
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 tk Eden Premium kókuszolaj
- kókuszreszelék
Elkészítés
Keverjük össze a hozzávalókat és kanalazzuk szilikonos muffin formákba vagy öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe. 180°C-on süssük 15-20 percig. A formában hagyjuk kihűlni.
A krémhez a keményítő kivételével egy főzőedényben forraljuk fel a hozzávalókat, majd keverjük hozzá a keményítőt. Pár perc alatt sűrítsük be. Hűtsük le a krémet.
Ha szükséges, szúrjuk ki 8 db kör alakra a piskótát, 4 piskótának a tetejére kanalazzunk a krémből, tapasszuk össze a másikkal és forgassuk olvasztott csokoládéba, majd hempergessük az oldalát kókuszreszelékbe.