Tudjátok immáron több, mint 5 éve, hogy kifejlesztettem a Bake-Free lisztkeverékeket és sütök főzök velük nap, mint nap szinte ipari mennyiségeben, valamint fejlesztem hozzá a recepteket, mentesítem velük a hagyományos ételeket. Még a többezredik recepttel is a hátam mögött meglepődtem ma, hogy milyen jól sikerült ez a pofonegyszerű kifli. És nem csak, hogy jól sikerült, eszméletlen jó lett, az eddigi leges legjobb! Olyan puha a héja, hogy majd’ elolvadtam tőle. Már csak annyi a kérdésem magamhoz, hogy miért kellet erre ennyit várnom?
HOZZÁVALÓK 4 DARABHOZ:
- 150 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék
- 150 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 5 g Himalája só
- 340 g meleg víz
- késhegynyi Eden Premium stevia por (elhagyható, csak az édesség végett került bele)
- fél csomag sütőpor
- olívaolaj a tetejükre
ELKÉSZÍTÉS:
A kiflikhez keverjük össze a hozzávalókat, majd osszuk 4 egyforma részre és formázzunk belőlük szép, duci kifliket. Kenjük meg a tetejüket olívaolajjal és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 25-30 perc alatt alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.