Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Kalács formában sütve

Kalács formában sütve

A félreértések elkerülése végett, ez nem kalács, hanem egy kalács formájú sütemény. Már régóta szemezgettem ezzel a sütiformával, ezt a paleo étrendet követőek szokták használni diétájuknak megfelelő, tojásos, folyékony tésztájú kalácsokhoz, de annyira tetszett az ötlet, hogy én is vettem egy ilyet, gondolván, hogy folyékony tésztát ugyan nem, de valamit majd csak kitalálok hozzá. És végre el is jött hozzá a megfelelő alkalom, ugyanis minden húsvétkor többféle kalácsot is készítek, hogy kedvezzek Nektek. Nos, el kell „mondanom” hogy felülmúltam magam, ugyanis elsőre tökéletesre sikerült. Annyira tökéletesre, hogy szó szerint sorban álltak érte. És még mindig nem kalács, hanem kalács formájú süti, de komolyan, ez valami brutál finom. Hát nem nagyszerű? Nekem nagyon tetszik! Egy kis különlegesség a húsvéti asztalra. Annyira cuki, ahogy dudorodik, mintha fonva lenne, de közben mégsem. Végül is hívhatnánk lusta mentesasszony kalácsának is. Olyan kis megúszós, pik-pak finomság, még leírni is nehezebb volt és tovább tartott, mint elkészíteni.
Ez a forma, amiben én készítettem 35 cm hosszú és a legszélesebb részénél 15 cm-es. Űrtartalma, 1cm-rel a pereme alá töltve 1 liter. A tészta is pont ennyi, ami belekerült. Mivel a Bake-Free lisztekből tojás nélkül viszonylag töményebbek a tészták, mint egy felvert tojásos, nem fog úgy megnőni, feljönni, szóval nem ez a legmagasabb süti a világon, erre számítsatok.

HOZZÁVALÓK:

A piskótához:

  • 300 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
  • 100 g Eden Premium mandulaliszt
  • 20 g Eden Premium eritvia MAX
  • csipet Eden Premium feketesó
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 100 g szobahőmérsékletű kókuszkrém
  • pár csepp friss citromlé
  • 270 g szobahőmérsékletű víz (vagy növényi ital)
  • 20 g növényi margarin olvasztva (Liga) + a forma kikenéséhez

ELKÉSZÍTÉS:

A piskótához keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, majd öntsük egybe és keverjük össze alaposan. Nagyon masszív, szinte gyúrható tészta lesz, így a jó, ilyennek kell lenie. Kanalazzuk a margarinnal kikent kalácsformába, egyengessük el és előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 40 perc, alatt alsó-felső sütéssel. Amint kihűlt szeleteljük ízlés szerint. Nekem 20 darab egyforma szelet lett.

1 szelet kalács formában sütve átlagos tápértéke:
97 kcal, 4,7 g zsír, 11,6 g szénhidrát amelyből poliolok 1 g, 1,9 g rost, 2,6 g fehérje

1 szelet kalács formában sütve átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
10,6 g

 

Kalács formában sütve

Kalács formában sütve táblázat
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek  a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Boldog sütést!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.