A lángos-fánk lisztkeverék az egyik kedvencem a Bake-Free családból, egyszerűen nem tudok betelni vele. Mindig van a konyhámban, nem tudnék meglenni nélküle, főleg hétvégén :). Nem mondom, hogy unom a lángost, de 'kísérletezhetnékem' támadt és ilyenkor hajlamos vagyok a furcsa párosításokra. Amúgy is nagy divat most, így én is elkészítettem a vegán, gluténmentes verziót. Elég kiadós adag, szénhidrát bomba, tegye fel a kezét, aki meg tudja enni az egészet egyszerre J. Nekem a fele is feladta a leckét.
Hozzávalók:
Tészta:
- 100 Bake-Free fánk-lángos lisztkeverék
- 100 g langyos víz
- 20 g szezámmag
- 2 g Himalája só
Fasírt:
- 50 g Bake-Free BBQ fasírt alap köleses
- 2 g Himalája só
- 50 g langyos víz
- kókuszolaj a sütéshez
Töltelék:
- 4 szelet paprika (21 g)
- 3 szelet paradicsom (56 g)
- 25 g Oosty növényi sajt
Elkészítés:
Keverjük össze a fasírt hozzávalóit, hagyjuk állni 5 percig és formázzunk belőle korongot. Forró, bő olajban süssük ki.
Keverjük össze a tészta hozzávalóit is és pihentessük 5 percig. Nyújtsuk ki száraz felületen, halmozzuk rá a zöldségeket, a sajtot és a fasírtot, bugyoláljuk be a tésztával és bő, forró olajban süssük meg mindkét oldalát.
104,3 g szénhidrát, 20 g rost, 18,5 g fehérje