Őszintén szólva ez egy olyan süti, amit soha, még mindenevő koromban sem kóstoltam, nem az én ízlésemnek való, ezért nem is éreztem hálás témának az elkészítését és nem voltam akkora elánnal vele, mint más egyéb sütikkel kapcsolatban. Viszont ez a változat szó szerint levett a lábamról, ezért méltó helyet érdemelt ki a kedvenceim közt. Úgy készüljetek, hogy hatalmas mennyiségű lesz, tényleg szó szerint méteres. Érdemes akkor elkészíteni, amikor vendégségbe mentek, vagy hozzátok jönnek barátok.
Hozzávalók:
A vaníliás piskótához:
- 200 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 9 g Eden Premium eritvia MAX
- fél csomag sütőpor (6 g)
- 245 g cukormentes mandula ital (Joya)
- 1 evőkanál vanília aroma
- 10 g kókuszolaj folyékony állapotban + 1 g a forma kikenéséhez
A kakaós piskótához:
- 200 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 9 g Eden Premium eritvia MAX
- 12 g kakaópor
- fél csomag sütőpor (6 g)
- 245 g cukormentes mandula ital (Joya)
- 1 evőkanál rumaroma
- 10 g kókuszolaj folyékony állapotban a forma kikenéséhez + 1 g a forma kikenéséhez
A pudinghoz:
- 200 g kókuszkrém (Aldi Asia)
- 300 g víz
- 3 teáskanál puncsaroma
- 4 g céklapor
- 7 g Eden Premium eritvia MAX
- 50 g Eden Premium kölesliszt
- 4 g Eden Premium konjac liszt
- 90 g cukormentes, vegán étcsokoládé (Aldi Choceur)
- 50 g növényi margarin (Liga)
Elkészítés:
Süssük meg mindkét piskótát egymás után: keverjük össze a vaníliás piskóta nedves és a száraz hozzávalóit, majd öntsük össze és dolgozzuk el alaposan. Azonnal töltsük egy vékonyan kiolajozott formába (én 29x11 cm-eset használtam), majd előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre alsó-felső sütéssel, 25 perc alatt. Amint elkészült ismételjük meg ugyanezt a kakaós piskóta hozzávalóival. Várjuk meg amíg kihűlnek.
A pudinghoz keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat és öntsük egybe. Folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre (legalább egyet rottyanjon).
A bevonathoz vízgőz felett olvasszuk össze a hozzávalókat és alaposan keverjük el.
Állítsuk össze a sütit: szeleteljük fel vékonyan a piskótákat és mindegyiknek kenjük meg az egyik oldalát pudinggal, majd felváltva (kakaós után vaníliás, majd kakaós…) tapasszuk össze őket. Én 2 darab süteményt csináltam, mert csak így fért rá a tálcámra, hiszen tényleg méteres. A maradék pudingot kenjük a tetejükre, egyengessük el szépen. Kenjük rájuk a bevonatot (én szilikonos ecsettel kentem le) és hagyjuk, hogy megszilárduljanak. Én a két sütit 30 darab egyforma szeletre vágtam.
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat!
@edenpremium_hu Mentes méteres kalács 😁 #edenpremium #glutenfree #dairyfree #veganfood #plantpased ♬ Vibes - ZHRMusic