Igen, ezt a jópofa vendégvárót elkészíthettem volna növényi rudacskával is, viszont répával sokkal izgalmasabbnak és különlegesebbnek találtam. Ráadásul ez egy remek módja annak is, hogy a gyermekekkel is megkedveltessük a rettegett répamumust. Szerintem tuti lesz a siker minden korosztály számára.
HOZZÁVALÓK 8 DARABHOZ:
A tésztához:
- 100 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék
- negyed csomag sütőpor (3 g)
- csipet Eden Premium fekete só
- Himalája só, fokhagyma granulátum
- 70 g langyos víz
- 20 g növényi margarin +5 g a kenéshez
Egyéb hozzávalók:
- 4 darab sárgarépa (tisztítva 457 g)
- 2 szem fekete bors
- füstaroma
ELKÉSZÍTÉS:
A hámozzuk meg a répákat vágjuk ketté, majd főzzük puhára sós vízben. A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük 5 percig. Fújjuk le a kifőtt répákat füstaromával a tésztát pedig száraz felületen nyújtsuk vékonyra és vágjuk csíkokra, majd tekerjük körbe velük a répákat. Fekete borssal készítsünk nekik szemeket, majd kenjük le olvasztott margarinnal, fújjuk le füstaromával és előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 20 perc alatt, alsó-felső sütéssel.
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.