Régóta sütök grissiniket a lángos-fánk lisztkeverékből és valamiért sosem jutott eszembe, hogy megosszam Veletek, most nekiálltam. Ezzel együtt 2 recept közül is választhattok (a másikat itt találjátok), hogy elkészítsétek ezt a remek vendégvárót gluténmentesen. A töltelék ízlés szerint variálható. Ma az egyik kedvencem, a fekete olívabogyó kapta eme megtisztelő feladatot. Az olaszos fűszerezésű zamatos paradicsomszósszal igazán fantasztikus párost alkottak.
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
- 250 g Bake-Free lángos-fánk lisztkeverék
- 5 g Himalája só
- pizza fűszerkeverék ízlés szerint
- 250 g meleg víz
A töltelékhez:
- 100 g Sempre Napoli – Paradicsomszósz Olívabogyó darabokkal
- Himalája só, bükkfán füstölt fűszerpaprika ízlés szerint
- 70 g fekete olívabogyó
A kenéshez:
- 10 g kókuszolaj
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a tészta hozzávalóit és nyújtsuk ki pár miniméter vastagságú lapra. Nekem 34 x 40 cm-es lettek. Kenjük meg a paradicsomszósszal és szórjuk meg a fűszerekkel, a felére tegyük a szeletelt olívabogyókat, majd borítsuk rá a másik felét. Szeljük 44 darab csíkra. Csavarjuk a végeiket ellentétes irányba. Tegyük őket szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire és kenjük le kókuszolajjal. Előmelegített 190 fokos sütőben alsó-felső programon süssük készre 30 perc alatt.
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.