Mára egy fergeteges növényi fogást készítettem zamatos paradicsommal, ízletes padlizsánnal, valamint borsófehérjével gazdagított kölestésztával. Csak hab a tortán az olaszos fűszerezés, szerintem elképesztő kombinációt sikerült összehoznom pár perc alatt. Egyszerű, még is nagyszerű, de beszéljenek inkább helyettem az ízek.
HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:
- 1 csomag Eden Premium Tesók kölestészta fehérjében gazdag
- 1 darab közepes padlizsán (szára nélkül 380 g)
- fél fej vöröshagyma (tisztítva 115 g)
- 1 gerezd fokhagyma (tisztítva 5 g
- 2 evőkanál kókuszolaj (16 g)
- 30 g sűrített paradicsom
- 4 darab koktélparadicsom (85 g)
- Himalája só, őrölt tarkabors, chilipehely, bükkfán füstölt fűszerpaprika, bazsalikom, rozmaring
ELKÉSZÍTÉS:
Kókuszolajon pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Fűszerezzük. Keverjük hozzá a kockára vágott padlizsánt és a sűrített paradicsomot, öntsük fel pici vízzel és főzzük puhára. Amikor elkészült adjuk hozzá a koktélparadicsomokat is. A tésztát főzzük meg a leírás szerint és keverjük össze a padlizsánnal.