Sosem voltam nagy kínai kajarajongó, de azért néha-néha becsúszott egy-egy (ha nem volt más :-D). Azok közül a zöldséges tésztát és a káposztasalátát mondhatni kedveltem. Most megkívántam (persze, mert nem ehetek). Már ismerhettek annyira, hogy tudjátok, ebből is jó Papnéhoz méltón kiűzök minden bűnt. Legnagyobb feladat a szójaszósz helyettesítése volt, de azért ezt is sikerült megoldani. Tulajdonképpen ez is egy olyan étel, amit szabadon lehet szerintem variálni, én most így készítettem.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:
- fél csomag Eden Premium köles cérnametélt (100 g)
- 1 kisebb fej lilahagyma (tisztítva 79 g)
- 1darab kisebb kápia paprika (74 g magja nélkül)
- 1 darab kisebb répa (tisztítva 100 g)
- gyömbérpor ízlés szerint
- 40 g bambuszrügy (üveges)
- Himalája só ízlés szerint
- kókusz aminó szósz ízlés szerint
- 1 evőkanál szezámmag olaj (8 g)
- 10 g száraz serpenyőben pirított szezámmag
- 1 darab lime
- 20 g Eden Premium csicseriborsó liszt
- fekete só ízlés szerint
- 1 teáskanál kókuszolaj (4 g)
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztát főzzük meg enyhén sós vízben, majd hideg folyóvízzel öblítsük le. A csicseriborsó lisztet keverjük össze fekete sóval és annyi vízzel, hogy palacsinta tészta állaga legyen. Süssük meg kókuszolajon, mint a palacsintát és vágjuk vékony csíkokra. Az apróra vágott zöldségeket, a bambuszrügyet és a gyömbérport (lehet használni friss gyömbért is helyette) pirítsuk meg szezámmag olajon, majd adjuk hozzá a kókusz aminó szószt, néhány csepp lime levet és sót. Amikor összefőttek, forgassuk bele a tésztát is. Tálaljuk úgy, hogy a csicsericsíkokat a zöldséges tésztára helyezzük és megszórjuk a pirított szezámmaggal.
1 adag pirított tészta átlagos tápértéke:
369 kcal, 10,7 g zsír, 54,8 g szénhidrát, 8,4 g rost, 10 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a zöldségeké), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!