Hogy ki találhatta ki, hogy répa kerüljön a piskótába, azt nem tudom, de hatalmas ötlet volt tőle. Talán a húsvéti nyúl lehetett, mert ő nagy répaevő, róla el tudom képzelni. De már biztosan léteznek mentesen rágcsáló nyuszikák is, így elkészítettem kedvencüket, hogy ők is tudjanak falatozni belőle. Szerintem ízleni fog nekik, mert brutál finom és pihe-puha lett.
HOZZÁVALÓK:
A piskótához:
- 250 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 10 g Eden Premium eritvia MAX
- csipet Eden Premium fekete só (a tojásos beütés és az édes íz kiemelése miatt)
- 1 csomag sütőpor
- 80 g szobahőmérsékletű kókuszjoghurt (Aldi Natur Aktiv)
- 40 g nagyon sűrű kókuszkrém (Aldi Asia)
- 1 evőkanál vanília aroma
- 200 g szobahőmérsékletű víz (vagy cukormentes növényi ital)
- 130 g reszelt répa (apró lyukún)
A krémhez:
- fél adag tortakrém
- 30 g Eden Premium mandulaliszt
A marcipánhoz:
- fél adag cukormentes marcipán
- 20 g Eden Premium tápióka keményítő
- piros, citromsárga és zöld ételfesték
ELKÉSZÍTÉS:
Készítsük el a krémet a leírás alapján és tegyük legalább egy órára hűtőbe, vagy mélyhűtőbe. A mandulaliszttel később fogunk foglalkozni.
Készítsük el a fél adag marcipánt is és tegyük egy órára hűtőbe, hogy a kókuszolaj megszilárduljon. A tápióka keményítővel és az ételfestékkel is később fogunk foglalkozni.
A piskótához reszeljük le a répát és keverjük össze a nedves hozzávalókkal. Keverjük össze a száraz hozzávalókat is és öntsük a nedvesekhez, majd dolgozzuk össze. Sűrű masszát fogunk kapni. Kanalazzuk vékonyan olajozott formába (én 20 cm átmérőjűt használtam). A közepét benyomkodtam kicsit a kanállal, hogy sütés közben ne nőjön nagyobbra a szélénél. Előmelegített (figyeljünk oda, hogy tényleg elég meleg legyen!) 180 fokos sütőben süssük meg alsó-felső sütéssel 40 perc alatt. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeljük két lapra.
A krém felét keverjük össze a mandulaliszttel és kenjük egyenletesen az egyik lapra. Tegyük tá a tetejét és vonjuk be az egész tortát a maradék krémmel. Az oldalait díszítsük cakkos tortalapáttal, vagy villával.
A marcipánt keverjük össze a tápióka keményítővel, majd osszuk ¼-ed- ¾-ed részre. Az ¼-ed részt keverjük össze a zöld ételfestékkel (használjunk gumikesztyűt), a ¾-ed részt pedig a pirossal és a citromsárgával. Osszuk mindkettőt pontosan egyforma (én mérlegen kimértem) 12-12 darab részre és formázzuk meg belőlük a répákat és a zöldjeiket. Díszítsük vele a tortát, majd vágjuk 12 darab egyforma szeletre.
@edenpremium_hu Gluténmentes répatorta 🥕🥕 #edenpremium #veganfood #plantpased #glutenfree ♬ Coastline Cruising-JP - Big Thunder Mountain