Valahogy mostanában nem tudok leszállni a cérnatésztáról. No komment, nem tudom az okát, de az tény, hogy szupereket alkotok belőle. A mai receptem ihletét, a rukkola biztosította, mivel csábosan rám kacsintott a boltban. Hát lehet ennek ellenállni?
Hozzávalók:
- fél csomag Eden Premium kölestészta cérnametélt (100 g)
- fekete olívabogyó (50 g)
- fél darab kápia paprika (csak a húsa 25 g)
- 1 kis fej lilahagyma (tisztítva 57 g)
- 60 g olvadós növényi sajt
- a tálaláshoz koktélparadicsom
A pestóhoz:
- 100 g rukkola
- 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 5 g)
- 20 g Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely
- 3 evőkanál tökmagolaj (24 g)
- 30 g Eden Premium mandulaliszt
- 30 g cukormentes növényi ital (mandula)
- Himalája só, őrölt bors
- pár csepp citromlé
Elkészítés:
A pestóhoz turmixoljuk össze alaposan a hozzávalókat. A tésztát főzzük meg és öblítsük át alaposan hideg folyóvíz alatt. Keverjük össze a pestoval, a reszelt sajt felével, az apróra darabolt kápiával, lilahagymával és olívabogyóval. Spirálisan villára tekerve helyezzük a szilikonos muffinformákba (nekem 7 darabba fért bele). Előmelegített 180 fokos sütőbe süssük 15 percig alsó-felső sütéssel, majd szórjuk meg mindegyiket a maradék sajttal és süssük még további 5 percig.
164 kcal, 9,2 g zsír, 15,2 g szénhidrát, 3 g rost, 4,5 g fehérje