Be kell vallanom, hogy galette rajongó lettem. Minden az első epres galette-mel kezdődött, aztán pedig már azt vettem észre, hogy újra és újra el kell készítsem. Így hát minden évszak idénygyümölcseivel sütök egyet. Az ősz derekán járva elhatároztam, hogy eljött az ideje annak, hogy az évszak legfinomabb alapanyagait összeválogatva megsüssem a legújabb galette-met. Ez pedig nem más, mint egy sütőtökös-körtés-diós verzió.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 125 g Bake-Free linzer lisztkeverék
- 45 g négyszeres édesítő
- 30 g darált dió
- 20 g kókuszolaj
- 1 evőkanál vanília aroma
- 90 g langyos víz
- fahéj
A töltelékhez:
- 95 g nyers sütőtök
- 2 darab körte (tisztítva, magtalanítva 370 g)
- 50 g zsíros kókusztej (Aldis, konzerves)
- 10 g négyszeres édesítő
- pár csepp vanília aroma
- 30 g dió
Elkészítés:
Keverjük össze a tészta hozzávalóit és hagyjuk állni 10 percig. Addig hámozzuk meg és magtalanítsuk a körtéket, vágjuk őket 4 cikkre. Hámozzuk meg a sütőtököt is, magozzuk ki és vágjuk hajszál vékony szeletekre. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük elő 10 perc alatt légkeveréssel 220 fokon. A tésztát nyújtsuk vékonyra sütőpapíron (szilikonos) és halmozzuk rá ízlés szerint a sült körtét és sütőtököt. A kókusztejet keverjük össze az eritviával és a vanília aromával, ezzel csorgassuk meg az egészet, szórjuk meg apróra tört dióval, majd hajtsuk rá az oldalait és süssük meg 30 perc alatt 180 fokon alsó-felső sütéssel. Amint kihűlt vágjuk 8 darab egyforma szeletre.
172 kcal, 8,7 g zsír, 25,7 g szénhidrát amelyből poliolok 6,9 g, 3,4 g rost, 3,3 g fehérje