Bevásárlóközpont, kajaillat. Ismerős ugye? Régebben ritkán tudtam neki ellenállni és gyakran megesett, hogy beadtam a derekam egy jó kis kínainak a kedvenc (ecetes, cukros) káposztasalátám kíséretében. Most már más szelek fújnak, már ha ehetnék sem enném meg, mert azóta rengeteget tanultam a testemről, az ételekről és azoknak a hatásairól. Azóta én magam készítem a kínait és mindent mást is. És mennyivel jobb, mint a bevásárló központban. Főleg amióta használom a borsófehérje kockát, azóta még jobb, mint valaha volt. Az eredetinél biztosan. Íme az újragondolt szecsuáni csirke, azaz nemcsirke.
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 25 g Eden Premium borsófehérje kocka
- 1 teáskanál Eden Premium sómentes ételízesítő (2 g)
- 75 g meleg/forró víz a kockákhoz
- fél üveg paradicsomszósz (175 g)
- 3 evőkanál kókusz amino szósz (15 g) szója szósz helyett
- 1 evőkanál balzsamecet (10 g)
- 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)
- 1 kisebb répa (tisztítva 80 g)
- 1 szál újhagyma (tisztítva 45 g)
- 1 gerezd fokhagyma (tisztítva 5,3 g)
- Himalája só, feketebors, Eden Premium stevia por (óvatosan) ízlés szerint
- 200 g víz a mártáshoz
- 100 g Eden Premium barna rizs
Elkészítés:
Keverjük össze a forró vizet a sómentes ételízesítővel és sóval, majd keverjük el a borsófehérje kockákkal. Fedjük le és hagyjuk állni 10 percig. Addig pirítsuk meg fokhagymán a karikára vágott újhagymát és a préselt fokhagymát, majd erre az alapra tegyük pirulni a vékonyra vágott répát is. Fűszerezzük sóval, borssal, leheletnyi stevia porral. Öntsük fel a kókusz aminoval és a balzsamecettel, majd rotyogtassuk össze. Amikor összeforrt, tegyük hozzá a vizet, a paradicsomszószt, majd a kockákat is ismét forraljuk össze. Figyeljünk rá, hogy a zöldségek maradjanak ropogósak. Tálaljuk főtt barnarizzsel és szórjuk meg karikra vágott újhagymával.
346 kcal, 7,3 g zsír, 53,3 g szénhidrát, 6,6 g rost, 13,5 g fehérje