Ezt a receptet bizony a Mediline egyik havi magazinjába készítettem, így ha szoktad lapozgatni az újságot, akkor találkozhattál már vele nyomtatott formában is. Azonban elhoztam Nektek itt is! Egy fincsi és egyszerű édességet hoztam szénhidrátcsökkentetten egy kis csavarral, hiszen a kakaós csiga inverz változatát sütöttem meg.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék
- 120 g Eden Premium porrá őrölt eritrit
- 1 teáskanál rumaroma
- 20 g kakaópor
- 400 g langyos víz
A töltelékhez:
- 120 g Eden Premium kókuszliszt
- 400 g langyos víz
- 100 g Eden Premium eritrit
- 32 g kókuszolaj
- 14 g Eden Premium arany lenmagliszt
- 1 teáskanál vanília aroma
Elkészítés:
Keverjük össze a tészta hozzávalóit és hagyjuk állni, amíg összekeverjük a töltelék hozzávalóit is. Száraz felületen nyújtsuk a tésztát 32x29 cm-es téglalapra, majd egyenletesen oszlassuk el rajta a tölteléket és tekerjük fel az egészet. Vágjuk szeletekre és tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Kanállal nyomogassuk laposabbra őket. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 40 perc alatt alsó-felső sütéssel. Nekem 10 darab óriás csiguszom lett ebből a mennyiségből. Ízlés szerint csorgassuk meg mindenmentes csokoládéval.
Jó étvágyat!
Az egész adag átlagos tápértéke (az új receptúrás termékkel készítve):
1645 kcal, 67,6 g zsír, 366,3 g szénhidrát amelyből poliolok 219,5 g, 123,4 g rost, 49 g fehérje
Az egész adag átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 146, 8 g