Ez a sütemény a véletlen műve, hiszen egyáltalán nem annak indult, ami lett belőle. Eredetileg képviselő fánkot szerettem volna sütni, de sehogy sem akart összejönni a tészta. Bosszús voltam egy kicsit, aztán mégis megkóstoltam a szétfolyt, elterült tésztát. Nagyon ízlett! Ezek a kis „balesetek” sokszor valami szuper dolgot eredményeznek. Ez is azt bizonyítja, hogy sosem szabad feladni.
Hozzávalók:
- 145 g fánk liszt
- 15 g vaj
- 50 g négyszeres édesítő
- 70 g tej
- 2 darab tojás
- vanília aroma
- fél tasak sütőpor
Elkészítés:
Szétválasztottam a tojásokat és felvertem a fehérjét. A sárgáját összekevertem a többi hozzávalóval, beleforgattam a felvert fehérjébe és habzsákból kinyomkodtam tepsire. 20 percig sütöttem (180 fok).