Mindenmentes túrós batyu nemes tettet vitt véghez, ugyan is fogta magát és őbatyusága kölestúróval telepakolta öblös hasát, majd sietve távozott. Nem nézett hátra, töretlenül haladt előre, csak úgy taposta az ösvényt lelkesedésében. A remény felé menetelt elszánt lépteivel, bízott benne, hogy minden mentesező gyermeket és felnőttet jól lakathat. Amikor odaért nem hitt a szemének. A hatalmas tömeg ujjongva fogadta s teljesült a vágya, végre mindenki jólesően degeszre tömhette magát. Itt a vége, fuss el véle.
Technikai információ: tényleg érdemes kipróbálni, mert valóban nagyon finom.
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
- 250 g Bake-Free puha sportkenyér lisztkeverék csökkentett szénhidráttartalommal + 5 g a lisztezéshez
- 11 g Eden Premium eritvia MAX
- fél csomag sütőpor (6 g)
- 310 g meleg, cukormentes mandula ital (Joya)
- 1 teáskanál vanília aroma
- 20 g nagyon sűrű kókuszkrém (Aldi Asia)
A töltelékhez:
- 2 adag édes túró (én az eritvia MAX-os változatot készítettem)
A kenéshez:
- 5 g kókuszkrém pici vízzel hígítva
ELKÉSZÍTÉS:
Készítsük el a dupla adag édes túrót a leírás szerint. A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze kanállal. Takarjuk le 5 percre, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki (nekem 36x28 cm lett). Szeljük fel 12 darab egyforma kockákra, tegyünk mindegyik közepébe tölteléket, hajtsuk a sarkaikat középre. Kenjük le vizezett kókuszkrémmel. Előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 30 perc alatt.
@edenpremium_hu Vegán, szénhidrátcsökkentett “túrós” batyu és csiga 👀 #plantpased #veganfood #edenpremium #glutenfree ♬ eredeti hang - edenpremium_hu