Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Vissza a suliba!

Vissza a suliba!

Ahogy közeledik a szeptember, minden diák és szülő izgatottan készül a tanévkezdésre. Az iskolakezdés nem csak a könyvekről és füzetekről szól, hanem arról is, hogy hogyan tehetjük egészségesebbé és fenntarthatóbbá a mindennapokat a suliban is.

Kezdjük jól a napot!

Egy jó nap kezdete mindig a reggelinél indul, ezért fontos, hogy a gyerekek számára tápláló és ízletes reggelit biztosítsunk. A reggeliknek nemcsak gyorsan elkészíthetőnek kell lenniük, hanem tápanyagokban gazdagnak is. Próbálj ki néhány egyszerű, de tápláló ötletet, például házi készítésű zabkását, amelyet friss gyümölcsökkel és egy csipetnyi fahéjjal ízesíthetsz, vagy egy ínycsiklandó smoothie-t, amelyet zöldségekkel és gyümölcsökkel turbózhatsz fel. Az ilyen reggelik nemcsak finomak, hanem segítenek fenntartani az energiaszintet és a koncentrációt is az iskolai órák alatt. Ne felejts el a gyerekek ízléséhez igazodni, és próbálj változatosan készíteni reggeliket, hogy minden nap friss és izgalmas kezdettel induljon!

Itt van még néhány ötlet:

  • Gyümölcsös joghurt: Keverjünk össze friss gyümölcsöket és joghurtot, hogy egy vitaminokban gazdag reggelit kapjunk.
  • Hamis Tojásrántotta: Készítsünk gyorsan „tojásrántottát” egy kis zöldséggel.
  • Smoothie: Egy gyors és tápláló smoothie, amit friss gyümölcsökből és zöldségekből készíthetünk, nagyszerű választás lehet.

Egészséges nasi a tízóraira

A hosszú iskolai napokra fontos, hogy a gyerekek megfelelő mennyiségű energiához jussanak. Az Oosty vegán "sajt" alternatíváinkkal készült szendvicsek vagy wrapok remek választások lehetnek. Nem csak finomak, de tápanyagban gazdagok is, ami segít a koncentrációban és a jó közérzet fenntartásában. Ha több ötletre van szükséged ezt a cikkünket olvasd el:

 Ebéd: töltődjünk fel a délutánra

Az ebéd a nap középpontja, és fontos, hogy tápláló legyen, hisz a gyerekek ne csak jól lakjanak, hanem feltöltődjenek energiával a délutáni órákra. Ha nem megoldható a mentes étkeztetés, és neked kell biztosítani a gyerkőcnek az ebédet, akár fejtörést is okozhat a főzés. Egy finom, egészséges ebéd nemcsak ízletes, hanem gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban is. Gondolj például egy ízletes Bake-Free fasírtkeverékből készült sült fasírtra, amelyet friss salátával és egy adag quinoa körettel tálalhatsz. Ez a kombináció nemcsak tápláló, hanem rendkívül ízletes is, és segít fenntartani a gyerekek energiáját a nap hátralévő részére. Emellett a Cupster Pasta egy nagyszerű lehetőség a változatos ebédkínálatra, amely gyorsan elkészíthető és tele van finom ízekkel, így kiváló a rohanós hétköznapokra. Ezzel a laktató és tápláló ebéddel biztosíthatod, hogy a gyerekek tele energiával térjenek vissza az órákra, és frissek maradjanak a nap végéig. 

Hidratálás: ne feledkezzünk meg a folyadékpótlásról! 

A megfelelő hidratálás elengedhetetlen az iskolában is. A gyerekek gyakran elfelejtik inni, ezért fontos, hogy emlékeztessük őket a rendszeres folyadékpótlásra. Egy BPA-mentes kulacs, amit tele tudunk tölteni friss vízzel vagy egy kis cukormentes gyümölcslével, remek választás lehet.

Uzsonna: egy kis plusz energia

Egy kis délutáni nasi, ami még egészséges is egész biztos meghozza a nap hátralevő részére a lendületet a gyerkőcnek a délutáni órákhoz és szakkörökhöz. Egy finom és tápláló uzsonna segíthet fenntartani az energiaszintet és koncentrációt. Bake-Free lisztkeverékeinkből szuper kis nasik készíthetők például muffinok, mini kakaós csigák, de még sorolhatnánk. Van bevált uzsonna recepted? Oszd meg velünk a közösségi oldalainkon. Receptjeink között számtalan ilyen ötletet találhatsz. Ha csak valami gyors uzsi ötletet szeretnél, néhány friss gyümölccsel vagy magvakkal is kiválthatod. Több ötletre van szükséged mutatunk egy cikket, amiben többet foglalkoztunk a témában.

Kiegészítők: Praktikus és Fenntartható

Az iskolakezdéskor gondoljunk a környezetre is. Válasszunk fenntartható anyagokból készült tolltartókat, hátizsákokat és egyéb kiegészítőket. Ma már rengeteg alternatívát találni, amennyiben többet olvasnál itt megteheted.

Extra Tippek Szülőknek

Tervezés: Készítsünk heti menüt előre, hogy minden nap biztosítva legyen az egészséges étkezés.

Bevonás: Vonjuk be a gyerekeket is az ételkészítésbe, így nagyobb eséllyel fogják megenni a finom és egészséges ételeket.

Rendszeresség: Tartsuk fenn a rendszerességet az étkezésekben és a folyadékpótlásban.

Ahogy visszatérünk az iskolába, fontos, hogy odafigyeljünk az egészségünkre és fenntarthatóságra is. Termékeink segítenek abban, hogy mindez könnyedén megvalósítható legyen. Nézd meg kínálatunkat, és készülj fel a tanévre egészségesen és tudatosan!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.