Most, hogy megjelentek az új zöldborsó és vöröslencse lisztek, ellenállhatatlan vágyat éreztem, hogy kipróbáljam a kenyerekben is. Ez most nem az én ötletem volt, hanem az Eden Premium-os csajoké és szerintem díjat érdemelnének érte. Főleg, mert a villámgyors krém ötlet is tőlük származik én csak elkészítettem ezt a szuper összeállítást most először, de nem utoljára. A krém tényleg 5 perc alatt elkészül, valóban pofon egyszerű és nem kell utána sokat mosogatni, ezek hatalmas előnyei a mennyei íze mellett. Jó párost alkotnak a kenyérrel és a hüvelyes bevitel is növelhető velük.
HOZZÁVALÓK:
A kenyérhez:
- 200 g Bake-Free házi kenyér lisztkeverék
- 50 g Eden Premium vöröslencse liszt
- 4 g Himalája só
- 250 g meleg víz
A zöldborsó krémhez:
- 50 g Eden Premium zöldborsó liszt
- 270 g víz
- Himalája só
- fokhagyma granulátum, feketebors, ízlés szerint
- pár csepp citromlé
- 1 evőkanál tökmagolaj (8 g)
- fél evőkanál olívaolaj (4 g)
- friss metélőhagyma
ELKÉSZÍTÉS:
A kenyérhez keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Alakítsuk vekni formára, majd pihentessük 10 percig. Ezután érdemes 2-3 mély bevágást ejteni rajta. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeletelhetjük igény szerint.
A krémhez keverjük össze a sót, a lisztet és a vizet. Folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre. Vigyázzunk, mert gyorsan kész lesz, hamar felforr. Miután kihűlt keverjük hozzá a többi hozzávalót. Sűrű krém lesz, akár botmixert is használhatunk hozzá. A vizet cserélhetjük növényi italra, keverhetünk hozzá mustárt, ecetet, édesítőt, akár aszalt paradicsomot is, csak a fantáziánk szab határt. A későbbiekben, ha nagyon besűrűsödik hígíthatjuk vízzel, növényi itallal vagy krémmel, hidegen sajtolt olajokkal.