Zebratorta? Hmmm… Csak úgy üresen? Hát persze. De kell hozzá egy szuper recept, hogy ne csak egy sima piskótatészta legyen. Ezért választottam ezt a pihe-puha Bake-Free piskóta változatot. Biztosan nem kell hozzá semmi krém, lekvár, csoki? Tényleg nem kell, hisz annyira finom puha az alaptészta, hogy el sem hiszitek. Persze aki mégis úgy kívánja, fogyaszthatja pudinggal, vagy amivel csak szeretné. Nekem nagyon tetszik, annyira mutatós és finom, ráadásul tényleg egyszerűen és gyorsan elkészíthető, pedig első ránézésre bonyolultnak tűnik. Bevallom én is videóból puskáztam.
Hozzávalók:
- 250 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 125 g Eden Premium eritrit
- csipet Eden Premium fekete só
- 80 g szobahőmérsékletű kókuszkrém (!ne legyen hideg!)
- 1-1 evőkanál vanília és csoki aroma
- 250 g !szobahőmérsékletű! víz
- 1 csomag sütőpor
- 6 g bio kakaópor
- 1 g kókuszolaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat és osszuk pontosan 2 fele. Keverjük az egyikhez a kakaóport. Keverjük össze a nedves hozzávalókat is és felezzük meg. Az egyikbe tegyünk vanília, a másikba csokoládé aromát. A csoki aromás folyadékot keverjük el a kakaós liszttel, a vaníliásat a másikkal. Kenjük ki a tortaformánkat (nekem 20 cm átmérőjű) vékonyan kókuszolajjal és tegyünk a közepébe 2 kanál vaníliás tésztát, erre 2 kanál kakaós tésztát és így felváltva folytassuk, amíg el nem fogynak a tészták. Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-feslő sütéssel süssük készre 30-35 perc alatt (tűpróba). Amint kihűlt vágjuk fel 12 darab egyforma szeletre.
90 kcal, 2,3 g zsír, 24,5 g szénhidrát amelyből poliolok 10,4 g, 2 g rost, 2,2 g fehérje