Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Így veganizálj! I.

Így veganizálj! I.

Mi a veganizmus?

A veganizmus egy filozófiai és életmódbeli meggyőződés, amely követői arra törekszenek, hogy lehetőség szerint teljesen kizárják az állatok kizsákmányolásának minden létező formáját. Ez az élet minden területére kiterjed, és leglátványosabban az étkezésben mutatkozik meg. Tudtad, hogy a legtöbb hagyományos ételnek igazán könnyen el lehet készíteni a vegán változatát? Hogy mit is értünk ez alatt?  A fogások olyan módon való elkészítését, amely mellőz minden állati eredetű összetevőt. Rengeteg olyan növényi alapú alapanyag létezik, melyből ínycsiklandozó vegán finomság születhet.

A hagyományos ízek megteremtése nem olyan bonyolult dolog, mint ahogy azt elsőre hinné az ember. Mindössze egy kis gasztronómiai kreativitásra, az alapanyagok és fűszerek izgalmas kombinálására és sok-sok kísérletezésre van szükség. Hiszen valljuk be, olyan jó, hogy nem kell lemondani például a „tejfölös” ízvilágról vagy a remek „túrós” süteményekről! A kísérletezés azonban idő-, és pénzigényes is, ha valami nem sikerül úgy, ahogy azt elsőre elgondoltuk. Utóbbi eset  elkerülése érdekében hoztunk néhány számunkra tökéletesen bevált „veganizált” ételt, ami nagy segítséget fog nyújtani számodra, ha még csak most kezdted el követni a vegán étrendet, de akkor is ha már „rutinos” vegán vagy.

1. "Tejföl" avagy mandulaföl

Néha bizony nagyon-nagyon tud hiányozni pár régi ízvilág. Például a tejföl pont ilyen sarkalatos kérdés. Szerencsére megvan rá a mód, hogy ezt a finomságot is vissza tudd csempészni a menübe:

Mandulaföl

https://edenpremium.hu/blog/egyeb-receptek/mandulafoel-mandulatejfoel

2. "Kolbász" 

Főzzünk hajdinát puhára, adagoljunk hozzá egy kis kanál útifű maghéj lisztet, füstölt őrölt pirospaprikát, fűszerköményt, őrölt feketeborsot, himalája sót, fokhagymát, vöröshagymát. A keveréket csavarjuk bele szorosan folpakba szaloncukor-szerűen. Tegyük hűtőbe pár órára, utána szeletelhető vagy kenhető-attól függően mennyire lágy masszát készítettünk előzőleg. Íme egy szuper recept hozzá:

Lecsókolbász

https://edenpremium.hu/blog/egyeb-receptek/lecsos-teszta-hajdina-kolbasszal

3. "Sajtszósz"

Nekünk nagy kedvencünk a „sajtkrém”, azaz jelen esetben a hamis sajtkrém. Remekül illik tésztához, péksütikbe, akár kenyérre kenve: 

Sajtszósz

https://edenpremium.hu/blog/egyeb-receptek/vegan-sajtkremes-csicseri-teszta

4. "Tojás"

Talán a tojás az egyik leginkább nélkülözhetetlen hozzávaló a konyhából, azonban ijedtségre semmi ok, mutatjuk hányféleképpen készíthetsz vegán tojást:

Tojás

Ezen kívül hoztunk még két extra javaslatot:

-1 ek. aranylenmagliszt+3ek. víz. Hagyjuk állni néhány percig, majd adjuk sütés előtt a nyers tésztához (pl palacsinta, kevert sós és édes sütemények).

-Rántott ételek készítésénél is tudunk veganizálni. A tojást tudjuk helyettesíteni csicseriborsóliszt és víz elegyével. Adjunk a liszthez annyi vizet, hogy olyan sűrűségű legyen a tészta, mint a felvert tojás, pont olyan szemtelenül másszon le az ételről. Fűszerezhetjük fekete sóval, borssal, mint ahogyan megszoktuk.

5. "Édes túró"

Édes túró nélkül lehet élni, de szerintünk nem érdemes. Íme egy recept, ami már számtalanszor megállta a helyét nálunk:

Édes túró

https://edenpremium.hu/blog/egyeb-receptek/edes-turo

Ha valamelyik ötletünkhöz kedvet kaptál, akkor látogass el webshopunkra, ahol beszerezheted Eden Premium alapanyagaidat! Neked van jól bevált praktikád? Írd meg a komment szekcióba! Veganizálásra fel! 

 

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk