Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Carbonara

Carbonara

Sztori: Korábban már tettem említést az én profi séf unokatestvéremről. Képzeljétek életem Carbonara-ját Ő készítette el a legeslegeslegfinomabbra egy kirándulásunk alkalmával, én pedig akinek csak tudtam, szinte görcsös megszállottsággal ódákat zengtem róla, mint egy porszívóügynök (bocsi, csak példa volt), vagy elkötelezett szektatag. Áááh, inkább el sem mesélem mi volt benne, annak ellenére sem, hogy ledöbbennétek. Szóval akkor és ott, a kirándulásunkon, abban a szent, ünnepélyes pillanatban hivatalosan is Carbonara-függő lettem. Természetesen erről is le kellett mondanom, amikor megkezdtem a diétám, de ezt már tudjátok, nem is fecsérelem tovább erre a szavakat. Lényeg a lényeg, hogy az egyik kedves fogyasztónk adta az ötletet egy zsiradékmentes (is) változatra, ami villámként hozta fel az emlékeimet, mert tudjátok, minden Carbonara-nak van egy története.
Érdemes végigolvasni, mert ajánlok egy kalóriadúsabb picit zsírosabb (ellenben nagyon finom) szószt is.

 

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • fél csomag Eden Premium köles spagetti tészta
  • 200 g mandulajoghurt (én a tápiókakeményítőset használom)
  • egy csipet Eden Premium fekete só ízlés szerint
  • csipet Eden Premium kurkuma (tényleg csak csipet!)
  • pár csepp citromlé
  • késhegynyi Eden Premium konjac liszt
  • fél csomag friss petrezselyem zöld (ezt ne hagyd ki J)
  • 1 kisebb darab padlizsán (tisztítva 135 g)
  • füstölt paprika+folyékony füst aroma
  • 5 g kókusz amino szósz
  • Himalája só, feketebors ízlés szerint

 

Elkészítés:

Keverjük össze a joghurtot a fekete sóval, a kurkumával a citromlével, ez lesz a szósz. Ha tökéletes eredményt szeretnénk (és van kedvünk mosogatni) össze is turmixolhatjuk. Hagyjuk állni, amíg elkészítjük a többi hozzávalót, kell neki idő, hogy a konjac liszttől krémesedjen picit. A padlizsánról vágjuk le a végeit, magozzuk ki, hámozzuk meg és szeljük vékony lapokra, majd daraboljuk fel kockákra (ez helyettesíti a sonkát). Sózzuk meg, csepegtessük le pici citromlével és hagyjuk állni, amíg kiereszti a levét. Keverjük össze az amino szószt, a füstölt paprikát, a füstaromát, sót (csak óvatosan, a kókusz amino elég sós), borsot, forgassuk bele a lecsepegetett padlizsánt és sütőpapíros tepsin előmelegített 220 fokos sütőben süssük enyhén roppanósra 10-15 perc alatt légkeveréssel. Főzzük ki a tésztát és öblítsük át folyóvíz alatt. A már besűrűsödött szószba keverjük bele az apróra vágott petrezselyem zöldet, forgassuk össze a tésztával és szórjuk mag a sült padlizsánnal. Melegítsük össze (de hidegen is isteni). 

Tipp 1.: Szórhatunk sörélesztő pelyhet is a tésztára (ez helyettesítheti a parmezánt). 

Tipp 2.: Ha gazdagabb ízélményre vágysz, próbáld ki ezzel a szósszal is.

 

Carbonara

Carbonara táblázat

 

1 adag Carbonara spagetti átlagos tápértéke:
271 kcal, 5 g zsír, 46,6 g szénhidrát, 5,8 g rost, 7 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk