Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Tévhitek a mentes termékekkel kapcsolatban

Tévhitek a mentes termékekkel kapcsolatban

Egyre több tévhit terjeng az interneten a különböző mentes termékekről és életmódról, így gondoltuk, hogy elhozunk nektek néhányat, amiről már kiderült, hogy egyáltalán nem igaz, és ezért érdemes észben is tartani ezeket.

Nehezen beszerezhetőek a termékek

Tévhitek a mentes termékekkel kapcsolatban

Ma már egyre több webshopban is elérhetjük az alapanyagokat, de a boltok száma is folyamatosan nő, ahol kaphatóak mentes termékek. Az pedig, hogy többféle termék és márka lép be a piacra, azt eredményezi, hogy több lehetőség közül tudunk választani. Vannak már kölestészták, vöröslencse tészták, különböző lisztkeverékek – például lángos-fánk liszt keverék, szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék, házi kenyér lisztkeverék stb. Ezekből pedig bármit el tudunk készíteni, amit megkívánunk. Mentes életmódunk nem gátol meg abban, hogy ugyanolyan finomakat főzzünk, mint korábban.

A mentes termékek drágábbak

Tévhitek a mentes termékekkel kapcsolatban

Örökös probléma, hogy ugyanannyi gluténmentes pékárut fogyasztunk, mint az életmódváltás előtt. Ha azt a mennyiséget esszük, valóban jobban fog fájni a pénztárcánknak. Azt észben kell tartanunk, hogy vannak gyors és lassú felszívódású szénhidrátok és egyáltalán nem mindegy mire váltunk a hagyományos búzalisztről. Ugyanis például a kukorica alapú termékek esetében gyors felszívódású szénhidrátokról beszélhetünk, és a kukorica esetében még azt is eredményezheti, hogy jóval többet fogunk fogyasztani. Ez pedig eredményezheti, hogy súlyunk gyarapodásnak indul, valamint vércukorszintünk is ingadozhat tőle. Ezzel szemben a lassú felszívódású szénhidrátok hosszabb ideig képesek a telítettség érzetét adni. Ilyenek például a köles alapú lisztek, amik lassú felszívódású szénhidrátnak számítanak, illetve magas rosttartalmuk is van.

Ha szeretnél még több mindent megtudni a kölesről, akkor olvasd el a róla készült cikkünket is, ha még nem tetted meg.

A mentes termékek használata alapos utánajárást kíván, hisz sok olyan termékkel összefuthatunk a boltok polcain vagy reklámokban, amik magabiztosan vallják magukat mentesnek, de az összetevők között rábukkanhatunk, hogy miket használnak fel benne. Ahhoz, hogy ne költsünk többet a mentes életmód alatt sem, alapos átgondoltságra lesz szükséged. Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk azzal, hogy drága-e a mentes diéta. Itt tudjátok elolvasni.

Az étkezés egyhangú lesz

Tévhitek a mentes termékekkel kapcsolatban

A mentes termékekről elég sok minden elmondható, de az nem hogy egyhangú lenne. Hiszen olyan szuper dolgokat lehet beilleszteni az étkezésedbe. Helyettesítheted különböző zöldségekkel, és itt nem kell csak a jól ismert répa, burgonya, petrezselyem, hagymafélékre gondolni, hanem olyan zöldségeket is be lehet emelni a mindennapos étkezésbe, mint például a karfiol, a brokkoli, a különböző tökfélék, a cukkini, a padlizsán, a káposztafélék vagy a cékla.

Ezeket pedig végtelen módon tudod variálni, amitől egyáltalán nem lesz unalmas az étkezésed.

Bonyolult lenne?

Egyáltalán nem. Tévhitként terjed, hogy a gluténmentes étkezés mennyire bonyolult, pedig nem az. Természetesen, mint mindig a kezdet itt sem egyszerű, hiszen nincs meg még a kialakult rutinod, a különböző helyzetekre nincsen bevált forgatókönyved. Hagyj egy kis időt magadnak, hogy megszerezd a kellő tudást, amivel egyszerűbbé tudod tenni a mindennapjaidat. Azonban miután kialakult a Te saját rutinod, sokkal egyszerűbbek lesznek az étkezések.

Az nyilván egyértelmű, hogy a legegyszerűbb áttérési mód, ha otthon saját magunknak készítjük el az ételeinket. De mi van akkor, ha erre nincsen lehetőség, mert nem tudjuk biztosítani az aznapi étkezéseket. Éttermek, szállodák, vagy utazás esetében már egyre több helyen akadhatunk rá olyan lehetőségekre, amik nekünk ideálisak lehetnek. Kicsit nehezebb a helyzet, ha például vendégségbe megyünk, hiszen nem biztos, hogy vendéglátód fel van készülve a te étrendedre. De nem kell elkeseredni, hiszen kedvesen felhívhatod a figyelmét a különleges étrendedre, így elkerülheted az esetleges ellentéteket.

Aki jól ismer már minket, az egészen biztos találkozott Orsival és az allergiájának történetével. Korábbi cikkeiben részletesen mesélt, hogy Ő hogyan élte meg és hogyan oldotta meg, hogy az élete egyszerűbb legyen a mentes életmóddal is. Erről itt és itt olvashattok.

Nem olyan finom, mint a hagyományos

Tévhitek a mentes termékekkel kapcsolatban

Kétségtelen, hogy nem a megszokott ízvilág, de nem szabad meghátrálni, ugyanis hamar megszokod, majd az újat is. Sokan attól tartanak, hogy régi kedvenceiktől is le kell mondaniuk az életmódváltás után, de ez egyáltalán nincs így. Ha elég kreatív és kitartó vagy hamar megtalálod a tökéletes helyettesítő recepteket. Könnyendén tudod ugyanis pótolni a tejet, a sajtot, a túrót, a tojást, a cukrot, a gabonát, és a húst is. Blogunkon rengeteg szuper receptet találsz, ahol a receptek mellett a tápértéket is feltüntetjük így Neked már sokkal könnyebb dolgod lesz.

Összegezve tehát nem kell megijedni a mentes étkezéstől sem. Az egész életmódváltás nem csak egy hóbort. A tévhitekkel ellentétben pedig se nem drága, se nem bonyolult, de nem is egyhangú. A lényeg, hogy hagyj magadnak kellő időt, hogy megszokd a változásokat.

Nézz szét a webshopunkban, ahol biztonságosan vásárolhatsz, hiszen számunkra fontos, hogy ellenőrzött körülmények közül kerüljenek ki a termékeink. Így mindig biztos lehet benne, hogy ha miket választasz nem nyúlhatsz mellé.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk