Három dolog miatt is szuper ez a recept, az egyik az az, hogy a legújabb kedvencemmel a szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverékből készült, a másik az, hogy mivel én mindig is a vastagabb tésztájú pizzákat kedveltem jobban, ezért ezt most ilyenre készítettem, a harmadig pedig az, hogy a krémet úgy késztettem el, hogy nem kellett hozzá főzni. És azért még tudnám sorolni, mert a fekete olívabogyó kedvencem, és imádom a paradicsomszószt is, amit nem kell fűszerezni, mert az már eleve ízesített, szóval ez a pizza csakis fenomenális lehet. Az is volt.
Hozzávalók 4 adaghoz:
A tésztához:
- 250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék
- fél csomag porélesztő (3,5 g)
- 350 g víz (lehet növényi ital is)
- 2 g kókuszvirág cukor
- pizza fűszerkeverék, fokhagyma granulátum ízlés szerint
- 6 g Himalája só
A feltéthez:
- 1 kisebb fej lilahagyma (tisztítva 53 g)
- 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 7,4 g)
- 3 darab olajban eltett aszalt paradicsom (40 g)
- 60 g olívabogyó
- 100 g bazsalikomos paradicsomszósz
- 2 g Eden Premium sómentes ételízesítő
- 40 g Eden Premium borsófehérje granulátum
- 90 g meleg/forró víz
- Eden Premium Himalája só, bükkfán füstölt paprika ízlés szerint
Elkészítés:
Keverjük össze a tészta hozzávalóit és kelesszük meg 30 perc alatt lefedve, meleg helyen. A szószhoz daráljuk apróra (de még darabosra) késes aprítóban a lilahagymát, a fokhagymát, majd keverjük hozzá a paradicsomszószt, a sót, és a füstölt paprikát. A granulátumot keverjük össze a forró vízzel, a sóval és a sómentes ételízesítővel és fedjük le 10 percre, majd keverjük a zöldséges paradicsomhoz. A tésztát nyújtsuk ki száraz felületen (nekem 32x26cm-es lett) és lefedve pihentessük még 15 percig, majd szurkáljuk meg villával és tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített 210 fokos sütőben süssük elő 15 percig alsó-felső sütésen. Kanalazzuk rá a feltétet, díszítsük olívabogyóval és süssük készre 15-20 perc alatt szintén alsó-felső sütéssel 210 fokon.
299 kcal,6,3 g zsír, 37,4 g szénhidrát, 9,7 g rost, 14,8 g fehérje