Geszti Virgínia újra elkápráztatott bennünket ezzel a guszta és szép burgonyás cipóval. A Szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeveréket turbózta fel burgonyán kívül aszalt paradicsommal és lilahagymával. Szerintünk tökéletes lett a végeredmény.
Virgi: "Gondolom nem kell fényezni ezt a kenyeret magától is eladja magát "
Hozzávalók:
- 225g ch csökkentett aranykenyér liszt
- 25g ízesítetlen fehérje por (vagy ennyivel több liszt)
- 140g főtt burgonya
- 330ml langyos víz
- 1 tasak száraz élesztő
- 1 csipet só
- 1 csipet kókusz cukor
- Tetszőleges mennyiségű lilahagyma
- Tetszőleges mennyiségű szárított paradicsom
- Fokhagyma por
Elkészítés:
Megfőzzük a burgonyát közben egy tálban összekeverjük A lisztet a fehérjeport az élesztőt a cukrot sót majd bele kockázzuk a lilahagymát és a szárított paradicsomot megszórjuk fokhagyma porral ha megfőtt a burgonya összenyomkodjuk egy burgonyanyomó val majd azt is hozzáadjuk mert hozzá langyos víz összedolgozzuk, szépen el fog válni az edény oldalától majd egy órát kelesztjük meleg helyen az utolsó 20 percet Én már abban a tálban kelesztettem amiben sütni is szeretném, majd 190 fokon körülbelül 60-70 perc alatt elkészült.
Isteni kívül ropogós belül pedig puha, omlós.
Különleges ízt ad neki a lila hagyma és a paradicsom de ezt ki hogy hattyúk belőle viszont a burgonya miatt teljesen más lesz mint egy átlagos gluténmentes kenyér.
A fehérjepor számomra azért került bele mert így növelhető a napi fehérjebevitel De természetesen akinek nincs szüksége a diétázásra csak egyszerűen mentesen étkezik neki ez is elhagyható.
Próbáljátok ki megér egy misét ????